Игорь ЛЕОНОВ: «Шахтер может занять 1-2 место в группе»

Но для этого «горнякам» нужно дважды одолеть БАТЭ, считает экс-игрок донецкого клуба

Екс-футболіст донецького «Шахтаря», а тепер тренер Ігор Леонов поділився сподіваннями від виступів цього тижня наших клубів у єврокубках.

- Ігоре Івановичу, у протистоянні із БАТЕ за «Шахтар» можна бути спокійним? Все-таки усі говорять, що клас «гірників» значно вищий, ніж у білорусів…
- Ну як бути спокійним… БАТЕ - команда амбіційна. Так, вони «Порту» програли з великим рахунком, зате виграли в «Атлетіка». Білоруси непогано грають удома, тому «Шахтарю» буде важко. «Гірникам» конче потрібно перемагати. Якщо «Шахтар» двічі обіграє БАТЕ, то займе 1-2 місце в групі.

- Як гадаєте, БАТЕ гратиме другим номером?
- Важко сказати… Взагалі, це непроста команда. Тим паче, для них «Шахтар» є хорошим подразником і вони віддадуть усі сили в цих іграх. Головне, щоби наші захисники зіграли впевнено, а то у матчі із «Волинню» за оборону «гірників» були побоювання. У нападі усе гаразд, а ось із захистом… Сподіваюся, сьогодні впевнено відіграють захисники.

- У Лізі Європи хто, на ваш погляд, має найбільше шансів потішити українських уболівальників?
- «Дніпро» і «Динамо» повинні перемагати «Карабах» і «Ольборг» відповідно. «Металіст» також мав би здолати «Легію», але у харків'ян є проблеми… У них футболісти високого класу, але щось не йде.

- Чому з таким підбором гравців у «Металіста» така затяжна ігрова криза?
- Думаю, точної відповіді і у тренерів команди немає. Наставник тільки очолив «Металіст», йому потрібен час. Знаю це по собі, мені не дали попрацювати в «Іллічівці». Ігор Рахаєв - молодий, грамотний фахівець, йому потрібен час, щоби розібратися. Впевнений, у нього все вийде, якщо керівництво клубу дасть йому час для роботи. Молодим фахівцям потрібно довіряти.

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 14:58 13

Команды обменялись голами