Михаил ФОМЕНКО: «Забей мы пенальти - играли бы по-другому»

Пресс-конференция главного тренера сборной Украины после матча против команды Македонии

- Михайле Іваночиву, цієї осені у нас ще один відповідальний матч з Люксембургом (15 листопада - Авт.), а 10 листопада матч «Шахтар» - «Дніпро». Чи будете ви просити, щоб перенесли цей матч?
- Не треба заглядати так далеко. Треба ще дожити до листопада. Ну як я можу просити? Клуби самі повинні вирішувати. Ми звертаємося до клубів, але все в їх руках. Якщо буде така потрібно, то звісно краще б перенесли.

- Чи ви очікували побачити таку сильну Македонію сьогодні?
- Справа в тому, що я вже декілька раз відповідав на це питання раніше. У нас непроста група. Сьогодні так склалася гра, точніше ми самі її ускладнили. Якби ми забили пенальті…Крім пенальті, ми і так створили достатньо небезпечних моментів, які не вдалося реалізувати. І це все нагнітало обстановку, тому гра закінчилася так нервово..

- Чому пенальті пробивав Ярмоленко? Рішення було прийнято ще до гри чи вже безпосередньо на полі гравці самі вирішили?

- Це вирішили самі гравці. Ми не так часто б'єм пенальті, я навіть не пам'ятаю, коли ми востаннє пробивали. На жаль, Андрій не реалізував 11-метровий.

- В такій грі, як проти Люксембургу, чи можлива поява іншого воротаря? П'ятов і так демонструє стабільну гру, а іншим потрібно набиратися досвіду.
- Цілком можливо.

- Ваша довіра до Зозулі вражає. Багато хто з фанів, експертів не розуміє, чому так. Гравець, який майже не б'є по воротах, але так багато працює. Поясніть цю довіру.
- Ми не виносимо такі ситуації на суд громадськості. Це наше особисте. Якщо й почати перелаштовуватися, то треба почати робити це поступово. Не можна просто забрати одного гравця і поставити на його місце іншого, адже гравець повинен привикнути до малюнку гри команди. Це потрібно робити в товариських матчах. Навіть неетично з мого боку роботи розбір польотів тут, на наступному зборі ми все це розберемо

- В попередньому відборі, коли ми очолили збірну, сильною її стороною була надійна оборона. А зараз у всіх трьох матчах центр захисту, м'яко кажучи, не вразив. Ви, як видатний центральний захисник в минулому, як поясните такі провали в обороні?
- Гравцям треба все пояснювати. Всі ви розумієте, что форма Хачеріді далека від оптимальної. Скільки він не грав після травми? Не всі можуть зразу вийти на той рівень, який був до того. А Кучеру взагалі треба подякувати за те, що він взагалі грав. Адже грав з мікротравмами. Так що я думаю, що ви задоволені цією відповіддю.

- Дуже багато експертів здивовані тим, що ви викликали до збірної лідерів молодіжки Ордеця, Болбата. Їх не витрачало в Черкасах, а тут вони взагалі не грали і не були заявлені навіть на гру. Чому так?
- Зазвичай перед матчами ми зідзвонюємося з тренерським штабом молодіжною збірної. Приймали рішення разом і до цього все було добре. Цього разу дзвінка від тренерського штабу молодіжної збірної не було. Ми б не проти відпустити їх, але не було дзвінка.

- З огляду на сьогоднішню підтримку трибун, чи будете ставити питання про проведення більшої кількості матчів у Львові?
- А за що дискваліфікували «Арену Львів»? Ми ж не винні в тому були. Зараз я думаю теж будуть прийняті дуже серйозні міри. В такі важкі часи, навіть якщо доведеться платити штраф, то ці гроші можна було витратити в інший спосіб. Окрім цього, стадіон й дискваліфікувати можуть. Дуже образливо, что повинні розплчуватися всі, адже арена була повністю заповнена. Але два, п'ять чи десять вболівальників не поважають таку кількість людей. На жаль.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 01 мая 2024, 22:26 2

Елена Рыбакина выиграла у Юлии Путинцевой, Арина Соболенко обыграла Мирру Андрееву

Комментарии