Иван ОРДЕЦ: «Нужно брать три очка со словаками»

Защитник сборной Украины - о предстоящих матчах против Молдавии и Словакии

Іван Ордець вже вдруге отримав виклик до лав національної команди. Вперше захисника донецького «Шахтаря» та капітана «молодіжки» тренерський штаб збірної викликав на гру проти команди Нігера. У своєму дебютному матчі Іван Ордець зумів одразу ж забити й свій перший м'яч за збірну. Напередодні зустрічі з командою Молдови він згадав про матч з Нігером та висловив свою думку про майбутнього суперника, а ще поділився очікуваннями від старту у новому відборі.
- Вас вже викликали до національної збірної: Ви встигли дебютувати і навіть забити гол. Чи очікували на такий дебют?
- На гру серйозно налаштовувався, а те, що вдалось забити - заслуга усієї команди. Звісно, емоції переповнювали. Перша гра - і відразу перший гол. Хотілося б продовжувати в тому ж дусі: грати, забивати та приносити користь збірній.
- Які враження у Вас залишилися від того збору? Чи мали Ви тоді розмову з Михайлом Фоменком?
- Враження залишилися позитивні. Поговорити не вдалося, бо відразу після матчу я відбув у розташування молодіжної збірної, в якій належало провести одразу три матчі відбірного циклу.
- Що можете сказати про майбутнього суперника, команду Молдови? Чи знаєте когось із гравців цієї команди?
- Багато про цю команду не знаю. Перед грою будемо розбирати суперника, тоді вже можна буде більш детально говорити.
- Збірна України зазнала кадрових втрат напередодні старту у відборі Євро-2016: нашій команді не зможуть допомогти такі важливі виконавці, як Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Євген Хачеріді та Денис Гармаш. Як вважаєте, це може вплинути на результат матчу зі словаками?
- Звичайно, шкода, що чимало футболістів травмовані. Я їм бажаю якомога швидше одужати та повернутися на поле. Що стосується безпосередньо збірної команди, то в нас багато гарних футболістів, сильна конкуренція. Всі грають у своїх клубах, тож, впевнений, що їх буде ким замінити.
- Збірна України гратиме два наступних матчі на НСК «Олімпійський». Як Вам атмосфера столичної арени? Чи буде це додатковою мотивацією для гравців?
- Це - чудовий стадіон, я грав на ньому в матчах чемпіонату України за свій клуб. Гарний стадіон з приємною атмосферою. Сподіваюся, прийдуть вболівальники, і у нас все вийде.
- Як Ви можете прокоментувати результати жеребкування відбору до ЧЄ-2016, де суперниками будуть команди Іспанії, Словаччини, Македонії, Білорусі та Люксембургу?
- Гра на футбольному полі покаже, хто є найсильнішим. Наразі вважаю, що беззаперечним фаворитом є команда Іспанії. Якщо взяти, наприклад, чемпіонат світу, всі команди вміють гарно грати у захисті та вирішувати поставлені завдання.
- Перший суперник у кваліфікації - команда Словаччини…
- Ми граємо вдома, нам обов'язково потрібно вигравати та здобувати три очки. Хочемо потішити вболівальників гарним футболом.

ФФУ
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 17:27 8

Нападающий вернется в «Брюгге»