Игорь ДЕДЫШИН: Карпаты отказываются от арендованных игроков

Генеральный директор «Карпат» рассказал о последних изменениях в команде

- Чим зумовлено рішення відмовитися від послуг Олександра Севідова?
- Це було спільне рішення двох сторін. Від себе хочу подякувати Олександру Володимировичу за роботу в «Карпатах». Він показав себе порядною людиною, погодився очолити команду у важкий час, налагодив хороший мікроклімат в колективі, працював чесно і добросовісно. Наш клуб справді щиро бажає йому успіхів в майбутньому.

- Хто очолить «Карпати» в новому сезоні?
- На 99% новим тренером стане Ігор Йовічевіч. Зараз він навчається на курсах центру ліцензування ФФУ і готується отримати ПРО диплом УЄФА. Відповідно до футбольних законів, тренер, який зарахований на такі курси, має право виконувати обов'язки головного тренера клубу. Саме з приставкою в.о. Ігор Йовічевіч буде керувати командою до того часу, коли він не отримає ліцензію. А далі - побачимо.

- Команда повернулася з відпустки. Які зміни на неї чекають? Чи залишиться в «Карпатах» хтось з орендованих гравців?
- Ми відмовилися від практики орендованих гравців. Або в футболіста є контракт із клубом, або він не виступає в «Карпатах». Це наше принципове рішення.

- «Дніпро» заявив про бажання придбати Павла Ксьонза. Чи отримував клуб офіційні листи з пропозиціями?
- Від «Дніпра» по Ксьонзу не було жодних офіційних пропозицій.

- Яка доля чекає на Льопу, Худоб'яка, Тищенка, Касьяна, Міхальова, Кополовця, Озарківа, Бідловського, Жовтюка, Подоляка та інших гравців, які знаходяться в оренді в інших клубах?
- У Льопи закінчився контракт з «Карпатами». Умови, на яких він готовий був продовжити угоду, видалися нам неприйнятними, тому ми з ним співпрацю не продовжили. Озарків перебуватиме в оренді в «Олександрії» до кінця року, Бідловський вже став повноцінним гравцем тієї ж «Олександрії». Касьян швидше за все продовжить свої виступи в Росії. Інші гравці повертаються до Львова і ті, кого захоче побачити в команді головний тренер, поїдуть на збори. Інші - шукатимуть собі нові команди.

- Де «Карпати» проведуть літні збори?
- Перший збір пройде у Львові. На другий команда поїде до Словенії. З відпустки гравці вийшли 16 червня. На даний момент команд проходить поглиблений медогляд, а за ним - тестування і 19 числа приступає до повноцінних тренувань. Ми дали ще трохи часу відпочити нашим збірникам - Балажіцу, Костевичу та Даушвілі. Ксьонз і Міхальов через особисті обставини приєднаються до нас 19 червня. Щодо Підківки та Марковича, то вони готуватимуться до фінальної частини юнацького Євро, що стартує 19-го липня. Ми б хотіли, щоб вони провели повноцінні збори бодай у Львові, адже розраховуємо на них, як на потенційних гравців першої команди.

- Курс на омолодження складу не зміниться?
- Не стільки на омолодження, скільки на українізацію. Ми прагнемо досягнути показника, коли б 60-70% гравців «Карпат» були місцевими вихованцями. Їм треба давати шанс. Не будемо також наразі зарікатися від легіонерів. Якщо на окремі позиції бракуватиме гравців, вже здатних грати в Прем'єр-лізі і допомогти росту нашої талановитої молоді, можливо й запросимо легіонерів. Але до цього процесу будемо підходити дуже й дуже обережно та виважено.

- Яка ситуація із Сергієм Зеньовим?
- У нього є бажання змінити чемпіонат. Контракт у Сергія з нами закінчувався 30 червня цього року, але футболіст звернувся до нас з проханням відпустити його раніше, аби він зумів працевлаштуватися і пройти повноцінні збори зі своєю новою командою. За наявною в мене інформацією, невдовзі ми зможемо побачити його у футболці одного з клубів німецької Бундесліги. Дай Боже, аби в Сергія все вийшло. Ми як клуб, який долучився до його становлення як футболіста, будемо пишатися цим і гордими від того, що наш, можна сказати, вихованець виступатиме в одному з провідних чемпіонатів світу. Однозначно, ми йому вдячні за роки проведені у Львові і в той вклад, який він вніс у здобутки клубу.

- Чи будуть грати «Карпати» на «Арені Львів»?
- Ми хочемо, і ми будемо там грати, але тільки після того, як міська рада виконає свої зобов'язання перед клубом.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 07:42 7

Лунин пропустил в матче два гола