Открываем Бразилию вместе. В Сан-Паулу игроки сборной везде

Бразильских футболистов боготворят и ждут победы на чемпионате

(Із інтерв'ю капітана збірної Бразилії Тьяго Сільви бразильському телебаченню)

Прогноз на такий фінал сьогодні дають більшість бразильців. Нічого дивного: те, що вони у себе вдома хочуть тріумфувати, а кого ж переграти у фіналі, як не одвічних сусідів-конкурентів. Хоча, з іншого боку бразильці з великою повагою ставляться до сили команди Мессі. І якщо вже хтось може перемогти крім них… Але ні, ніяких якщо! Бразилія прагне втерти носа всім і знову довести, що вони найкраще на планеті грають у футбол, адже вони - єдині на Землі «пентакампеони». Такі настрої.

Про те, наскільки важлива ця гра для Бразилії ми чули багато і прибуття до Сан-Паулу лише підтверджує статус мегазірок. Кака і Неймар, Тьягу Сільва і Марсело - всі вони запрошують Вас користуватися тими чи іншими бразильськими авіалініями. Назви авіакомпаній теж відповідні: найбільш популярні - це «Гол» і «Там» (тут лише співзвучність з українською мовою). Іншими словами: «гол там - у тих воротах».

Реклама з гравцями збірної - займає у кожному глянцевому виданні по 7-8 сторінок. Оскар з «Челсі» рекламує нижню білизну, Неймар взагалі рекламує купу всього… На Неймара тут найбільше уваги - на титульній сторінці однієї із газет так і написано «Давай. Неймар!»







Всі чекають, що саме цей молодий чоловік буде для своєї команди таким лідером, як свого часу були Ромаріо, Роналдо, а ще раніше Пеле. Експерти і вболівальники сходяться на думці, що саме від виконання Неймара залежить гра команди. Тут тільки й розмов про стартову гру з Хорватією. Перемогу над сербами у товариському матчі 1:0 тут сприйняли з оптимізмом. Сербію вважають такою ж командою за стилем гри як і хорватів, тому воля до перемоги і гра, продемонстрована командою Луїша Феліпе Сколарі, дає підстави місцевим сподіватися на гарний старт. Шість національних каналів цілими днями розповідають про футбол. Інтерв'ю з гравцями, особлива увага до капітана Тьяго Сільви, монументальні сюжети про Сколарі. Бразилія розраховує на одне - вшосте виграти Кубок світу. Та ж сама кількість каналів буде транслювати і чемпіонат світу. Крім передплатних чимало загальнодоступних. Футбол тут, справді, релігія, тому зробити його перегляд за гроші було б злочином.


Вболівальники потрохи починають прибувати на чемпіонат світу. Не скажу, що бачив їх дуже багато в аеропорту Сан-Паулу, але кілька мексиканських сомбреро, колумбійських солом'яних капелюхів і чілійських червоних футболок були зауважені. Першими приїздять сусіди. Але якраз зараз має нахлинути водоспад з усього світу. Про усе це і про справжні водоспади Фоз ду Ігуасу - у наступному матеріалі.

«Відкриваємо Бразилію разом!» завдяки підтримці компанії «Агробізнес».

О.ГЛИВИНСЬКИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:01 0

Артем отличился в очном матче команд на 4-й минуте поединка

Комментарии