Маркевич будет получать в Днепре 2 миллиона евро

Игорь Коломойский будет платить экс-наставнику «Металлиста» солидную зарплату

У понеділок 63-річний Мирон Маркевич став головним тренером - «Дніпра». Фахівець, який здобув «срібло» чемпіонату України 2012/13 із «Металістом», а наприкінці 2013-го залишив харківський клуб, підписав із дніпропетровцями 3-річний контракт.
22 травня стало відомо, що «Дніпро» залишає попередній наставник - іспанець Хуанде Рамос. Він пропрацював в Україні чотири сезони. В останньому привів команду до другого місця, що дає право стартувати у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.
Рамос пояснив своє небажання залишатися в Дніпропетровську політичною ситуацією в Україні. Його сім'я повернулася до Іспанії ще взимку. Крім того, з нинішнього складу «Дніпра» Рамос витиснув практично все, а серйозного підкріплення влітку йому не обіцяли.
Запрошення Маркевича було очевидним. Вільний тренер, який знає можливості цього складу дніпропетровців. Виокремлює Коноплянку, якого намагатиметься зберегти принаймні ще на сезон. Іноземного тренера - говорили про швейцарців Якіна та Фавра, італійця Ді Маттео - у нинішній політичній ситуації в Україні залучити було б важко.
Рамос отримував у «Дніпрі» 5 млн євро на рік. Маркевичу власник ­команди мільярдер Ігор Коломойський платитиме 2 млн. Ця сума - вдвічі більша, ніж Мирон Богданович мав у «Металісті».
Очевидно, стиль гри команди дещо зміниться: замість різкого виходу в атаку, так було за Рамоса, ставку буде зроблено на контроль м'яча. Посилення потребує захист. «Дніпру» бажано придбати правого і центрального оборонців.
Три колишні гравці «Дніпра» - Валерій Городов, Сергій Нагорняк та Володимир Єзерський - стануть помічниками Мирона Богдановича. Ще трьох він бере з Харкова - В'ячеслава Хруслова, Павла Сіренка та Олександра Іванова.
Фанати «Дніпра» й «Металіста» - давні вороги. Цілком можливо, що харківські вболівальники не пробачать Маркевичу перехід до іншого табору, а з дніпропетровськими в Мирона Богдановича проблем не має бути.
Він переконаний, що команда не опуститься нижче другого місця в чемпіонаті 2014/15. Можливо, здобуде «золото». Цього тренер ще не досягав, але й Володимир Ємець, коли прийшов до «Дніпра», не мав чемпіонських титулів. А потім виграв перше місце у 1983 році.

www.gazeta.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 32

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии