Карпаты – Металлист. Анонс

«Карпати» перевірять на міцність «Металіст»

У неділю, 11 травня, «Карпати» на стадіоні «Україна» в заключному домашньому матчі сезону прийматимуть «Металіст», який продовжує активно боротись за «лігочемпіонівське» друге місце у турнірній таблиці. Після гучної гостьової перемоги над «Дніпром» підопічні Олександра Севидова намагатимуться перервати безвиграшну у чемпіонатах серію і проти команди Ігоря Рахаєва.

Історія зустрічей давніх суперників розпочалась ще 50 (!) років тому, і нова гра стане вже 52-ю за ліком. В національних чемпіонатах недільна зустріч команд стане ювілейною - 30-ю. І лише п'ять разів перемагали «Карпати», в тому числі чотири рази у Львові. Востаннє «зелено-білі» святкували вікторію над «жовто-синіми» у лютому 2010 року - 2:1. Відтоді загальна безвиграшна серія «Карпат» проти «Металіста» триває сім ігор: дві нічия та п'ять поразок, впродовж яких «карпатівців» більше одного голу за гру не забивали. Загальна ж забивна серія харківського клубу у ворота львівського з 2006 року триває вже 14 (!) ігор - 24 голи.

Востаннє в рамках Прем'єр-ліги підопічні тоді ще Мирона Маркевича приїжджали до Львова 26 травня минулого року, коли була зафіксована нічия 1:1. На гол Хосе Соси господарі на останній хвилині матчу відповіли влучним ударом Ігоря Озарківа. Матч першого кола нинішнього сезону у Харкові завершився перемогою господарів - 2:1. Цього разу голи забивали Алехандро Гомес та Хосе Соса, у «Карпат» - Младен Бартуловіч. До Львова харківський клуб прибуде після переможного матчу з «Севастополем» і безпрограшна серія «Металіста» триває 7 ігор - п'ять перемог та дві нічиї.

«Родзинкою» недільної гри стане те, що захисник «Металіста» Павло Ксьонз починав сезон у «Карпатах», після чого був відданий в оренду до харківського клубу. Цього разу у складі обох команд немає дискваліфікованих гравців. Зокрема один з лідерів «Карпат» Валерій Федорчук, вимушено пропустивши три гри, рветься в «бій». З особливим настроєм готуються до поєдинку «металісти» Богдан Шуст, Сергій Пшеничних та «карпатівець» Олександр Гладкий, які мають досвід виступів за обидва клуби.

Для головного арбітра матчу 36-річного Сергія Бойко це буде ювілейна 60-а гра у Прем'єр-лізі, в тому числі, 12-а за участю «Карпат» (раніше - 3 перемоги львів'ян, 5 нічиїх та 3 поразки) та 14-та за участю «Металіста» (раніше - 11 перемог та дві нічиї). До речі, Бойко судив і кубковий матч цих суперників, який відбувся у Львові в жовтня минулого року і завершився перемогою гостей.

У матчі «Карпат» та «Металіста», який, на жаль, з відомих причини пройде без присутності глядачів, можливі ювілейні події. До 700-го в українській Прем'єр-лізі голу харківського клубу залишився один м'яч. «Карпати» теж можуть забити 700-й гол у чемпіонатах, але для цього «зелено-білим» потрібно проявити таку ж високу результативність, як і в попередньому матчі з «Дніпром». В разі влучного результативного удару свій 10-й гол у чемпіонатах може забити «карпатівець» Дмитро Льопа.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Ильющенков - Костевич, Гитченко, Балажиц, Пашаев - Чачуа, Мартынюк, Даушвили, Лепа - Зенев, Гладкий

«Металлист»: Дишленкович - Азеведо, Пшеничных, Папа Гуйе, Вильягра - Бланко, Эдмар, Красноперов, Хавьер - Гомес, Гоменюк

Травмы: Голодюк («Карпаты») - Марлос, Диего Соуза («Металлист»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
William Hill - 4,00 - 3,50 - 1,70

11 мая, воскресенье
«Карпаты» - «Металлист»
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Бойко (Иванкив)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 03 июня 2024, 07:30 2

Деонтей потерпел 4 поражения в 5 последних боях

Комментарии