Карпаты не смогли удержать победу в Луганске

Забив дважды в течение минуты, «Заря» спасла почти проигранный матч

Обидва суперники після перемог в минулому турі підійшли до звітної гри з піднесеним настроєм. При цьому не обійшлося без кадрових ротацій. В «Зорі» місце дискваліфікованого Ярмаша зайняв Шуніч, а замість Білого зі стартових хвилин на поле вийшов Маліновський. В «Карпатах» замість вилученого Федорчука на поле вийшов Мартинюк, в центрі захисту Пластуна замінив Балажіц, який знову одягнув капітанську пов'язку, і замість травмованого Голодюка на вістрі атаки діяв Гладкий, який теж відбув дискваліфікацію.

І саме Гладкий у дебюті гри мав два чудові шанси відкрити рахунок. Спочатку Олександр з декількох метрів не влучив у рамку воріт. Згодом, скориставшись помилкою Вернидуба, Гладкий вийшов на побачення з Шевченком, який зумів рукою дивом парирувати удар нападника. Підопічні Олександра Севидова, який свого часу виступав у чемпіонатах і за «Зорю», продовжували шукати шляхи взяття воріт господарів.

І гол не забарився. Після довгої передачі Пашаєва Гладкий з-під захисника наніс підступного удару по воротам, м'яч про високій траєкторії перелетів через воротаря і від штанги влетів у сітку воріт. Для Гладкого, до речі, це був ювілейний, 60-й гол, у Прем'єр-лізі. Господарі намагалися організувати небезпечні контрвипади, але пройти масовані оборонні редути гостей підопічним Юрія Вернидуба було не просто. Не приносили користі «Зорі» і дальні удари, зокрема досвідченому Грицаю, який під завісу тайму вистрілив у «молоко».

Другий тайм активніше розпочали господарі поля, проте через брак завершальних передач небезпечних моментів біля воріт Підківки не виникало. Не приносили користі «Зорі» і стандарти, які переважно виконував Любенович. Малопомітним був і кращий у цьому чемпіонаті голеадор луганського клубу Болі, якого Вернидуб-старший згодом і замінив на Білого.

В'язка гра на підступах до обох воріт тривала, але ні Шевченку, ні Підківці рятувати свої ворота від неприємностей не було нагоди. І в даній ситуації Гладкий зробив несподіваний і гострий пас у вільну зону на вихід Мартинюку, якого підштовхнув у штрафному Ігнатьєвіч. Арбітр показав сербському захиснику лише жовту картку, хоча міг вийняти з кишені і червону - за фол останньої надії, і призначив пенальті. До позначки підійшов Бартулович і пробив низом впритул зі штангою, куди і кинувся рятувати ворота Шевченко.

Через декілька хвилин оборона «Зорі» знову зіграла ненадійно, і лише відчайдушний кидок Каменюки під удар Бартуловича врятував «чорно-білих» від третього голу. І все ж господарі впродовж однієї хвилини зуміли забити два голи. Спочатку після навісної передачі Хомченовського Петряк головою, випередивши Костевича, пробив в ближній кут воріт. При цьому «Зоря» перервала безгольову серію проти «Карпат», яка тривала 281 хвилину.

Не встигли «зелено-білі» оговтатись від такого повороту подій, як знову пропустили. Будківський поборовся у «повітряній дуелі» з Підківкою, м'яч відскочив до Данило, і той сходу пробив у ціль. Рахунок 2:2 зустрівся лише вдруге у багаторічній історії зустрічей суперників і після майже чотирирічної перерви знову в Луганську. «Зоря» зуміла збільшити свою безпрограшну серію до п'яти матчів - три перемоги та дві нічиї. «Карпати» ж повернуться до Львова з дальнього виїзного турне до Криму та Луганську, поповнивши свій очковий багаж на чотири пункти.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ


«Заря» (Луганск) - «Карпаты» (Львов) - 2:2 (0:1)


Иван Петряк, 80, Данило Де Оливейра, 81 - Александр Гладкий, 28, Младен Бартулович, 70, с пенальти.

«Заря»: Никита Шевченко, Виталий Вернидуб, Янник Боли (Максим Игоревич Белый, '60), Никола Игнатьевич, Тони Шунич, Александр Грицай, Дмитрий Хомченовский, Руслан Малиновский (Иван Петряк, '31), Никита Каменюка, Данило Де Оливейра, Желько Любенович (Филипп Будковский, '73).
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Грегор Балажиц, Павел Пашаев, Младен Бартулович, Муртаз Даушвили, Ярослав Мартынюк, Александр Гладкий, Владимир Костевич, Сергей Зенев (Евгений Бохашвили, '78).

Никола Игнатьевич, 69. Никита Каменюка, 83. - Павел Пашаев, 53. Муртаз Даушвили, 55.

Арбитр: Александр Билокур (Донецк).

Удары (в створ): 7 (3) - 7 (5).
Угловые: 2 - 2.
Оффсайды: 4 - 3.

Зриелей: 7.000
Оценка поля: 4
Честная игра: 8,500 - 8,857

ЗАРЯ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 21:03 6

«Челси» хочет подписать украинского голкипера

Комментарии