Карпаты могу переехать на Арену Львов

Переговоры о смене домашнего стадиона для львовского клуба продолжаются

За 2,5 роки функціонування «Арени Львів» на її полі було проведено лише 8 офіційних матчів. Половина з них - в активі «Карпат», які з економічних міркувань продовжувати виступи на новому стадіоні не стали. Зараз головна спортивна споруда Львова - в боргах і замість тішити місто переповненими трибунами, - радше нагадує нікому не потрібні тонни металу та бетону. Відтак знову відновилися розмови, що «Арена Львів» таки має стати домашньою ареною «Карпат».
«На жаль, є заборгованість із зарплати, і це триває вже досить довго. Намагаємося за рахунок концерну її погашати. На жаль, не все у нас вдається», - описав лише одну з нинішніх проблем «Арени Львів» генеральний директор концерну «Укрспортарена» Сергій Сімак.
Він же наголосив: окрім «Карпат», виходити на газон одного з найкомфортніших стадіонів Європи, нікому.
Відтак уже зараз «Укрспортарена» пропонує «зелено-білим» кілька варіантів переїзду на «Арену Львів»: упродовж року на правах оренди львівський клуб може грати усі матчі чемпіонату та кубка України; «Карпати» на взаємовигідних умовах проводять свої домашні матчі на «Арені Львів» лише з командами першої п'ятірки чемпіонату. І третій варіант - ФК «Карпати» та державний концерн «Укрспортарена» спільно працюють для оптимального вирішення питання експлуатації стадіону.
«Третій варіант, до речі, такий, що рік тому пропонували самі «Карпати». Він полягав у тому, щоб на визначений тривалий термін «Арену Львів» передають клубу у повне господарське ведення. Тобто, це і проведення концертів, й інших заходів. Ми готові обговорювати будь-який варіант, але, на жаль, «Карпати» не проявляють якоїсь ініціативи щодо обговорення».
Так, головним питанням переїзду «левів» на новий стадіон залишається не схема співпраці клубу та концерну, а її економічна складова. Для утримання стадіону необхідно, щонайменше, 800 тисяч гривень в місяць. А це левова частка клубного бюджету.
Умови ж, що запропонували «зелено-білі», запозичені в лондонського «Арсенала», який у 2006-му році переїхав із легендарного «Хайбері», де понад 90 років проводив домашній матчі, на новозбудований «Емірейт Стедіум». У рамках цього проекту міська влада Лондона надала «канонірам» можливість звести сучасний житловий та офісний комплекси, аби «Арсенал» зміг компенсувати свої видатки.
Тепер схожий сценарій керівництво «зелено-білих» обговорює з львівською мерією.
Галичина Спортивна
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 39

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии