Карпаты – Днепр. Анонс

«Дніпро» перевірить «Карпати» на міцність

У суботу, 19 жовтня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть одного з лідерів Прем'єр-ліги «Дніпро». Підопічні Хуанде Рамоса приїдуть до Львова, маючи у чемпіонаті безпрограшну серію з 9-ти ігор. Зі свого боку «Карпати» Олександра Севідова прагнутимуть перервати програшну серію проти «Дніпра», яка триває вже чотири очні зустрічі.

Історія зустрічей «Карпат» та «Дніпра» нараховує 50 років, і новий поєдинок буде ювілейним - вже 70-м. У попередніх 19-ти львівських зустрічах в рамках чемпіонатів України перевага на стороні «Карпат», які перемагали 7 разів, 7 разів арбітри фіксували нічиї і 5 разів «Дніпро» повертався додому з перемогою. Востаннє «Дніпро» приїжджав до Львова у травні цього року, коли матч відбувся при порожніх трибунах. Тоді «зелено-білі» нарешті «розмочили» ворота дніпрян, які зберігались сухими впродовж 594-х хвилин. «Допоміг» же «Карпатам» забити гол бразилець Дуглас Сілва, який зрізав м'яч у власні ворота, і ще один гол записав до свого активу Мілошевіч. У складі «Дніпра» м'ячі у ворота «Карпат» влітали після ударів Кравченка, Селезньова, Калініча та Кобахідзе, які і принесли перемогу гостям - 4:2. Саме Селезньов найчастіше з діючих гравців забивав «зелено-білим» - тричі.

У нинішнього чемпіонаті команда Хуанде Рамоса виступає дуже вдало, зазнавши лише однієї поразки - ще у липні дома від «Зорі». Поточна безпрограшна серія «Дніпро» складає дев'ять ігор - сім перемог та дві нічиї. «Карпати» після трьох поспіль домашніх перемог та успіху в Запоріжжі закріпилися у середині турнірної таблиці і вже не відчувають подих у спину аутсайдерів чемпіонату. З особливим настроєм вийдуть на поле Гладкий, Бартуловіч, Федорчук, Льопа і Федецький, що раніше виступали за обидві команди.

Під час паузи у Прем'єр-лізі чимало гравців обох клубів були задіяні за свої збірні і повернулися до розташування команд з різними емоціями. У національній збірній «Дніпро» представляли Федецький, Коноплянка, Ротань, Зозуля, Селезньов та Мандзюк, за хорватів виступали Стрініч та Калініч, чехів - Мазух, грузинів - Кобахідзе та Лобжанідзе. Представник «Карпат» Федорчук їздив до Сан-Маріно, але дебют Валерія у команді Фоменка так наразі і не відбувся. Натомість естонець Зеньов відіграв два відбіркові матчі проти турків та румун. За молодіжну збірну України, яка розгромила латвійців, виступали «карпатівець» Костевич та «дніпрянин» Бабенко.

Головним арбітром матчу призначено Олександра Дердо з Іллічівська, за плечима якого вже 64 матчі у Прем'єр-лізі. При Дердо-молодшому, який, до речі, судив і травневий матч суперників у Львові, «Карпати» набирали очки у восьми іграх з 10-ти: +5=3-2, а «Дніпро» - в чотирьох з 5-ти: +3=1-1. У разі появи на полі свій 50-й матч у Прем'єр-лізі проведе Калініч. Можна не сумніватись, що на трибунах стадіону «Україна» буде панувати дружна атмосфера, враховуючи давні приятельські стосунки вболівальників «Дніпра» та «Карпат».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Ильющенков - Костевич, Пластун, Балажиц, Пашаев - Бартулович, Лепа, Голодюк, Федорчук - Гладкий, Зенев

«Днепр»: Бойко - Стринич, Чеберячко, Мазух, Федецкий - Ротань, Канкава, Матеус, Коноплянка - Зозуля, Селезнев

Травмы: Политыло («Днепр»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
WilliamHill - 4,00 - 3,20 - 1,80

19 октября, суббота
«Карпаты» - «Днепр»
Львов. Стадион «Украина». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Александр Дердо (Ильичевск)
Прогноз Sport.ua - 1:2

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 09:50 1

Экс-наставник «галактикос» – о соперничестве команд в полуфинале турнира

Комментарии