Металлург З – Карпаты. Анонс

Два іменинника в один день

У суботу в Запоріжжі «Карпати» зустрінуться з «Металургом», який не перемагає «зелено-білих» з 2008 року вже вісім (!) ігор поспіль. Запоріжці нині перебувають у «зоні вильоту», маючи за спиною сумну поточну серію з шести поразок. І налаштовані дати бій гостям. Підопічні Олександра Севідова також мають нагоду перервати свою безвиграшну гостьову серію, яка триває вже десять (!) ігор. З особливим настроєм вийдуть на поле лідери «Карпат» Валерій Федорчук та Младен Бартуловіч, для яких день гри співпаде з їхніми днями народження.

Перший матч «Карпати» провели з «Металургом» ще у 1963 році - у рік свого заснування. Загалом це буде ювілейний 60-й офіційний поєдинок суперників, в тому числі 20-й гостьовий «зелено-білих» у чемпіонатах України. У Запоріжжі господарі перемагали 9 разів, «карпатівці» - тричі і в семи матчах переможця виявлено не було. Востаннє «Карпати» поступалися «металургам» в гостях ще 13 липня 2007 року, і після цього тричі грали внічию і раз перемагали. Востаннє львівська команда грала у Запоріжжі у березні цього року, і тоді на гол Енріке Матеуса «Карпати» відповіли влучним ударом Михайла Кополовця.

В національних чемпіонатах за «Карпати» та «Металург» виступало 18 (!) гравців, а залишився один нападник гостей Платон. Серед діючих гравців по разу також забивали голи «металурги» Адольф Тейку та Іван Матяж. До суботньої гри підопічні Сергія Пучкова підійшли після матчів з лідерами - «Дніпром» та «Металістом», які не без труднощів зуміли здолати одного з аутсайдерів з однаковим рахунком 3:2. Особливу увагу слід приділити кращому у цьому сезоні бомбардиру запоріжців Юрію Штурко, в активі якого вже 5 голів. Не зможе вийти на поле вилучений у минулому турі чорногорський легіонер «Металурга» Саша Баліч.

Поточна безвиграшна гостьова серія «Карпати» розпочалась саме після минулого березневого візиту до Запоріжжя і триває вже десять ігор - чотири нічиї та шість поразок. У разі перемоги кожен із суперників досягне ювілейних позначок. «Металург» може здобути 200-у перемогу у Прем'єр-лізі, а «Карпати» - 800-е очко у загальній історичній таблиці своїх виступів у національних чемпіонатах.

Для київського головного арбітру матчу Сергія Даньковського, якому 11 жовтня виповниться 35 років, це буде вже 51-а гра у Прем'єр-лізі. Раніше при суддівстві Даньковського «Карпати» жодного разу не програвали у 6-ти іграх: 5 перемог та нічия. «Металург» же ані разу не грав внічию при Даньковському - 4 перемоги та 2 поразки. Яке буде продовження цих серій цього разу на «Славутич-Арені»?

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Ильющенков - Костевич, Пластун, Балажиц, Пашаев - Бартулович, Ткачук, Голодюк, Федорчук - Гладкий, Зенев

«Металлург» З: Старцев - Тейку, Сахневич, Нестеров, Опанасенко - Матяж, Годин, Штурко, Шевчук - Платон, Лазарович

Дисквалификации: Балич («Металлург»)

Котировка букмекеров:
Bwin - 2,50 - 3,00 - 2,70

5 октября, суббота
«Металлург» З - «Карпаты»
Запорожье. Стадион «Славутич-Арена». 16.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Сергей Даньковский (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 12:08 6

Известный тренер считает, что коуч рассчитывает получить работу в «Полесье»

Комментарии