Іван СТАСЮК: «Завдання одне – перемагати в кожному матчі»

Головний тренер хмельницького «Спортлідер+» про підготовку команди до старту нового сезону

- Іване Івановичу, як готується команда до старту нового сезону в Екстра-лізі?
- Команда до старту готується в звичайному режимі. Уся підготовка була ретельно спланована. В даний момент команда пройшла вже два цикли: був втягуючий мезоцикл і базово-розвиваючий мезоцикл. Наразі команда знаходиться на третій стадії підготовчого періоду - базовий стабілізуючий мезоцикл. Гравці комбінують роботу над набуттям відповідних фізичних кондицій із відпрацюванням техніко-тактичних вправ. Дякую керівництву за те, що воно створило усі умови для повноцінної підготовки до сезону. Насамперед, це стосується тих умов, в яких ми проводимо навчально-тренувальні заняття - це наш спорткомплекс. Готуємося в дворазовому режимі, переглядаємо потенційних новачків.

- Наразі з головною командою тренуються Олег Ситнік та Сергій Філь, які в минулому році виступали у складі «Спортлідера-2». Як Ви розцінюєте їхні перспективи в контексті виступів у основному складі флагману хмельницького футзалу?
- На даний момент кожному з них вказано, над чим їм потрібно працювати. Якщо брати в загальному, якби я не бачив у них перспективи, то вони з нами б й не тренувалися. Що у Олега, що у Сергія є великий потенціал, і тому ми їм допомагаємо, щоб вони якомога швидше досягли рівня гравців Екстра-ліги. А чи зможуть вони вийти на цей рівень до початку змагань, залежить від них самих.

- Чи можна вже зараз говорити про рівень готовності гравців?
- Звичайно, що ні, тому що підготовчий період складається з багатьох чинників: фізичної підготовки, техніко-тактичної підготовки, психологічної підготовки і т.д.. На даний момент ми заклали тільки фундамент функціональної підготовки і наразі працюємо над іншими чинниками.

- Як команда буде продовжувати підготовку до старту нового сезону?
- Третій мезоцикл (базовий стабілізуючий) і четвертий (передзмагальний) буде носити в основному техніко-тактичний характер: вдосконалення тактики ведення гри. Також в цих мезоциклах заплановано ряд спарингів, зокрема турнір у Донецьку («Єнакієвець», «Сапфір», «АРПІ», «Буран-Ресурс», «ДЮСШ-5-Мегапром» - прим. автора) та Луцьку («Кардинал-Рівне», можливо «Енергія» - прим. автора).

- Уже склад четвірок визначили, чи будете визначатися по ходу контрольних ігор?
- На сто відсотків як він може бути визначений, якщо ми тільки розпочинаємо працювати у техніко-тактичному напрямку. Звичайно, деякі задумки є, просто потрібно їх опрацювати. Можливо, під час роботи виникнути нові ідеї.

- І наостанок, які завдання стоять перед хмельницькою командою на майбутній сезон?
- Можу сказати, що поганий той солдат, який не хоче стати генералом. Ось і ми ставимо перед собою максимальні завдання, а чи зможемо ми їх виконати, це вже інше питання. Завдання буде одне - перемагати в кожному матчі.

www.sportlider.km.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 29 сентября 2024, 07:14 1

Бывший чемпион мира назвал актуальные бои для ЭйДжея

Комментарии