Боевая ничья Нивы и Нефтяника

В Тернополе зафиксирована первая ничья 4-го тура чемпионата Украины в Первой лиге

Тернополяни почали досить обережно, від захисту, при нагоді виконуючи разючі атаки. Вже на 3-ій хвилині поєдинку прохід по флангу закінчився подачею Сергія Загинайлова у штрафний майданчик гостей, але вдало на випередженні зіграв голкіпер Максим Лавренюк. Гості намагалися пресингу вати «Ниву» на її половині поля, та гравці тернополян по-чергово то з лівого, то з правого флангу «втікали» виконуючи прострільні та навісні передачі в штрафну зону. На жаль ні братам Баранцям, ні Ігорю Мельнику прицільно замкнути жодного моменту не вдавалось. Реальна небезпека біля воріт «Ниви» сталася на 29-ій хвилині, пробиваючи штрафний десь від центру лівої бокової Башлай навішував у воротарський майданчик і ледь захисники відбиваючи м`ача, не проштовхнули його повз Вячеслава Базілевича у ворота. І тут тернополяни в два паса вивели сам-на-сам Григорія Баранця, який перекинув м`ача через голкіпера, та не влучно. Гра пішла жвавіше на зустрічних курсах, гостроти добавила злива і слизьке поле.

Ігор Яворський біля бокової все інтенсивніше намагався підказати підопічним як потрібно діяти. Йшла 39 хвилина… тернополяни розбили позиційну атаку гостей і пішли в контр-наступ, отримавши чудову розрізну передачу Орест Яневич точно прострілив на Ігоря Мельника, і той не схибив (1:0). Аза кілька хвилин капітан гостей Леонід Бояринцев, за навмисний удар суперника ногою під час гри побачив перед собою червоне світло. До честі охтирської команди, вона й не думала у меншості відходити у захист, намагаючись відігратись. Під завісу тайму Сергій Шестаков віддав чудову зрячу передачу на Ігоря Мельника, той перекинув голкіпера ...але шкіряного винесли захисники, добити прицільно нікому не вдалось. Так і завершився перший тайм.

Друга половина зустрічі розпочалась за тим же сценарієм. «Нафтовик-Укрнафта» намагався відігратись, тернополяни надійно грали в обороні і чудово використовували для атак флангові рейди двох Сергіїв - Шестакова та Загинайлова. Тренер Охтирки - Євген Яровенко помітно був занепокоєний перипетіями на полі і почав проводити заміни. На 61-ій хвилині Владислав Зайчук збив неподалік своєї штрафної Григорія Баранця. Позиція була цікава й багатообіцяюча, та тернополяни розіграли невдало... але за мить удар все-таки відбувся, чудово пробив Сергій Загинайлов - і в цьому моменті воротар Максим Лавренюк опинився на місці. Епізод ще завис у пам`яті, як отримавши пас на правому фланзі та накрутивши двох захисників, чудово, з кута штрафної пробив Сергій Шестаков, м`яч по дузі влетів в дальню від воротаря дев`ятку (2:0). Це вже другий «шедевр» Сергія у «Ниві». Здається все йшло для тернополян якнайкраще, і другий гол мав би психологічно вивести «нафтовиків» із гри.

За три хвилини чудову нагоду збільшити рахунок мав все той же Шестаков, якого партнери вивели на побачення віч-на-віч з воротарем, та цього разу Сергій пробив і повз воротаря, і повз ворота. Йшла 79-а хвилина… Олександр Саванчук із своєї половини поля запустив м`яча сильно вперед, Михайло Басараб не дістав його, а Микола Лазорик не підстрахував партнера і Олексій Разуваєв (який буквально дві хвилини як вийшов на заміну) розстріляв ворота Вячеслава Базілевича (2:1). За якусь мить в центрі поля Сергій Загинайлов отримує другу жовту картку - яка автоматично переходить в червону і склади вирівнюються. Ще мить і Лазорик грубо грає в штрафній проти того ж Разуваєва - пенальті!!! Пробивати береться Руслан Левіга. Б`є в лівий від воротаря кут, і Базилевич парирує на кутовий. Ось тут мабуть потрібно було збити запал гостей, але… Подача з кутового перелетіла всю штрафну, але на краю поля м'яча наздогнав нападник Охтирки і знову навісив у штрафну - де ніхто не завадив Дмитрові Башлаю зрівняти рахунок (2:2). «Чорних 5-ть» хвилин для «Ниви» перевернули все з ніг на голову. Маючи комфортну перевагу в два голи та гравця команда не змогла сконцентровано провести кінцівку гри. Що ж черговий урок, з якого потрібно взяти правильні висновки. А перемоги ще будуть! Ми в це віримо! Віримо в команду «НИВА».

«Нива» - «Нафтовик» - 2:2
«Нива»: 1-Базілевич, 55-Романюк, 4-Лазорик, 23-Басараб, 5-Яневич, 10-Шестаков, 26-Малиш, 14-Б.Баранець (6-Кругляк,90), 7-Загинайлов, 8-Г.Баранець, 9-Мельник (17-Білий,90).
«Нафтовик-Укрнафта»: 31-Лавренюк, 11-Антонюк (22-Разуваєв,76), 20-Башлай, 4-Бояринцев, 30-Васільєв, 23-Зайчук, 37-Вайда (7-Саванчук, 52), 24-Кременчуцький, 25-Світличний, 9-Прокопченко (32-Левіга, 58), 8-Яровенко (16-Радіонов, 58).
Голи: Мельник (39), Шестаков (63) - Разуваєв (78), Башлай (83).
Попередження: Мельник (12), Яневич (18), Васильєв (43), Зайчук (45+1), Кременчуцький (77), Лазорик (81).
Вилучення: Бояринцев (43- вилучення - навмисний удар суперника ногою під час гри), Загинайлов (після двох попереджень - 76, 79).
Не реалізований пенальті - Левіга (81 - воротар парирував).

ФК Нива

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 30 апреля 2024, 14:44 16

Команда Христича оформила в ворота соперника 9 шайб