Юрий ДЕГТЕРЕВ: «Шахтер и Динамо имеют схожие проблемы»

Экс-игрок «Шахтера» поделился собственным мнением о матче «горняков» с «Черноморцем»

- «Шахтар» зіграв не в свою гру. Головна причина, вважаю, в тому, що досвідчено діяв «Чорноморець». Одесити перекрили «гірникам» фланги, загнали, якщо так можна сказати, суперника у середину поля, а це на руку команді, яка захищається. Зазвичай, Срна просто-таки борознить правий фланг, а в цьому матчі в нього мало було проходів, йому не дозволили зіграти у своїй манері. Про Ісмаїлі, котрий діяв ліворуч, узагалі говорити нічого, він грав, як на курорті, дуже слабко.

У «Шахтарі» з гри випало кілька гравців, наприклад, Фред, Ісмаїлі, нижче свого рівня зіграли Тайсон і Дуглас Коста, навіть незважаючи на те, що гол останнього став переможним. Із виходом на поле свіжих Дмитра Гречишкіна та Едуарда Соболя «Шахтар» постарався перекрити контратаки одеситів. Частково це вдалося. Вони пожвавили гру.

Якщо взяти весь матч, то у «Чорноморця» було більше моментів для взяття воріт, ніж у «Шахтаря». Але донеччан виручив Андрій П'ятов. Чи йде на користь конкуренція П'ятова з Каніболоцьким? Тренеру, звичайно, видніше. Але я не прихильник того, щоби на кожну гру змінювати воротарів. Свого часу сперечався навіть із цього приводу з Валерієм Лобановським, із яким у нас були дружні стосунки. Він свого часу ставив на три гри одного воротаря, потім на три гри іншого. Я Васильовичу говорив, що це неправильно. Треба шукати моменти, якщо один схибив, тоді потрібно випускати іншого, дивитися… Йде в нього нормально, нехай він грає. А коли в черзі стоїш - це не діло.

Ще зовсім недавно «Шахтар» просто декласував одеситів, але сьогодні помітно, що команда, розпрощавшись із кількома ключовими гравцями, ще не знайшла себе, а «Чорноморець» змужнів. «Гірники» зараз ще не зігралися так, як потрібно. Поки Тейшейра не може повною мірою замінити Фернандіньо, Фред - Мхитаряна. Це не так просто зробити. Шестерінку замінили, поки вона притреться, потрібен час, а він підганяє, адже не за горами старт у Лізі чемпіонів.

Чи можна з такою грою розраховувати на позитивний результат у наступному матчі з «Динамо»? Складно сказати, адже й у киян є проблеми схожого характеру. Так, вони взяли гравців із іменами, але їм теж потрібно притертися. У хлопців досі не все виходить. Тому на перше місце в українському класико вийде характер і бойовитість.

Говорячи про «Чорноморець», сподіваюся, хороша за змістом гра з «Шахтарем» допоможе одеситам успішно виступити в протистоянні з «Црвеною Звєздою». Відігравши в Лізі Європи матч із «Дачією», багато хто думав, що з «гірниками» «Чорноморець» узагалі «попливе», але він осоромив скептиків. Значить, резерв у одеситів є. Чи пройде «Чорноморець» «Црвену Звєзду», не знаю, все-таки досвіду міжнародних зустрічей у нашої команди замало. Але в тому, що команда Романа Григорчука бій супернику дасть - не сумніваюся.

«Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 октября 2024, 19:52 28

Тарас Степаненко и Владимир Бражко получили травмы

Комментарии