Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Фоменко заставил поверить в себя»

Защитник сборной Украины поделился впечатлениями от последних матчей команды

7-го червня національна збірна команда України розгромила у виїзному матчі відбірного циклу чемпіонату світу 2014 року команду Чорногорії з рахунком 4:0. Захисник національної збірної Артем Федецький поспілкувався з прес-службою Федерації футболу України, поділившись враженнями від матчу та відзначивши тренерські якості Михайла Фоменка.

- Артеме, які у Вас залишилися враження від виїзної перемоги над збірною Чорногорії у Подгориці?
- Лише позитивні. Ми зробили ще один крок до нашої мети. Ми знали, що матч у Подгориці - питання життя і смерті для збірної України. Добре, що ми всі налаштувалися на цей матч і закономірно перемогли, тим паче - з таким великим рахунком.

- Михайло Фоменко задіяв Вас у другому таймі товариського матчу зі збірною Камеруну. Чи розраховували Ви потрапити у «старт» на відповідальну гру з Чорногорією?
- Звичайно! Думаю, кожен гравець був готовий, кого б Михайло Іванович не поставив у стартовий склад. Вся команда, у цілому, налаштовувалася на принципову гру у Чорногорії. Останнє слово завжди за головним тренером, але точно знаю, що всі футболісти збірної прагнули вийти на поле.

- Більшість гольових атак збірної України прийшло з Вашого правого флангу. А Ви особисто як оціните свою гру в цьому матчі? На скільки відсотків вдалося виконати тренерський план?
- Мою гру не потрібно розглядати індивідуально. Є склад, є тактика на матч. Мені просто потрібно було виконувати установку на матч. Найголовніше, що ми зіграли «на нуль». Також ми добре взаємодіяли з тими, хто грав попереду. Для мене, як для захисника, найголовніше − грати надійно ззаду. Ми з завданням впоралися. Були помилки, але ми один одного страхували у захисті, так що все закінчилося нормально.

- Як вважаєте, Ваш неймовірний гол з гострого кута став переломним у матчі або Чорногорія фактично здалася раніше?
- Рахунок 2:0 є комфортним. Але будь-яка помилка і пропущений гол призводять до нервів. Мені пощастило відзначитися. 3:0 - цей рахунок остаточно розставив все на свої місця.

- Які шанси збірної України потрапити у фінальну частину чемпіонату світу 2014 року, враховуючи останні результати відбірної кампанії?
- Ми будемо потихеньку йти до своєї мети. Наше завдання - виходити на футбольне поле і здобувати результат. Підсумки ми будемо підбивати вже після останньої гри відбірного циклу.

- Як по-Вашому, що приніс Михайло Фоменко у гру нинішньої збірної України?
- Михайло Іванович змусив усіх повірити у те, що не все втрачено у нинішній відбірній кампанії. Хлопці повірили у себе, у те, що ще є шанси. Наприкінці клубної частини сезону гравці приїхали у різному психологічному стані. Але у збірній панує хороша атмосфера, що швидко допомогло хлопцям отямитися після важкого сезону. У нас колектив однодумців, в якого є завдання та цілі. Всі хочуть потрапити на чемпіонат світу. Думаю, Михайлу Івановичу вдалося згуртувати команду.

ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 01:59 0

2 мая 2012 года Паписс Сиссе невероятным ударом в касание перекинул Петра Чеха