Мирон МАРКЕВИЧ: «Готов был уйти из Металлиста»

Главный тренер «Металлиста» о победе в гонке за серебро УПЛ

Футбольна Україна вже має відповідь на головне питання весняної частини чемпіонату України - хто здобуде «срібло» та путівку в Лігу чемпіонів. Драматичні перегони виграв «Металіст», який у передостанньому турі здолав «Дніпро» і відірвався від «Динамо» аж на шість очок.

Докладніше про успіх кореспондентові газети «Експрес» розповів Мирон Маркевич, головний тренер «Металіста».

- Чи думали ви перед грою з «Дніпром», що вже за 90 хвилин вас підкидатимуть футболісти?

- Ні. Я мріяв про перемогу в цьому матчі й думав, що доля перепустки у Лігу чемпіонів вирішиться у Львові, адже в останньому турі «Металіст» грає з «Карпатами». Коли у Харкові пролунав фінальний свисток, до мене підійшов помічник і повідомив: «Таврія» виграє у «Динамо» 3:2. Чого-чого, а такого я не чекав. Зрадів неймовірно!

- Чому ваші футболісти не облили вас шампанським, як це зробив зі своїм тренером Анатолій Тимощук після тріумфу «Баварії»?

- (Сміється). Видно, мої футболісти не надіялися, що ми станемо срібними призерами достроково. Ось і не накупили шампанського.

- Як правильно казати: ви йшли до цієї мети аж вісім років чи лише вісім років?

- Думаю, ми могли й раніше вибороти право грати в Лізі чемпіонів, але чомусь марнували свої нагоди. Та я міг бути срібним призером ще у 1999 році, коли очолював «Карпати». Після першого кола ми були на третьому місці, відставали від другої команди лише на два чи три очки. Однак мене звільнили з роботи... У «Металісті» ж нас переслідував синдром бронзових нагород.

- Цієї весни в інтернеті ширилися чутки про «прохолодність» ваших взаємин з новим президентом «Металіста». Чи припускали ви, що можете бути звільнені, якщо не здобудете путівку в Лігу чемпіонів?

- Запевняю, я маю чудові взаємини з новим президентом «Металіста». Але тепер можу покласти руку на серце і признатися: якби ми всьоме поспіль стали бронзовими призерами, я б попросив начальство відпустити мене. Хоча мій контракт із «Металістом» закінчується аж через чотири роки. «Бронза» означала б, що я топчуся на місці. Тому я готовий був піти з «Металіста». Керівництво клубу не знало про таке бажання. Футбольна доля покерувала так, що ми виграли путівку в Лігу чемпіонів. Значить, я потрібен «Металістові».

- У чому, на вашу думку, запорука успіху харків'ян?

- У бажанні футболістів. Я відчував, як вони рвуться в Лігу чемпіонів. І я їм тільки допомагав. Також ми відчували підтримку уболівальників. Вони постійно передавали нам своє тепло.

- Чому не кажете про селекційну роботу? Експерти дивуються, як це Маркевич знаходить легіонерів, що без адаптації вливаються в колектив...

- Це заслуга усієї селекційної служби. Хлопці активно шукають гравців, я їх проглядаю й приймаю остаточне рішення. Ми зважаємо не лише на талант. Беремо тих, які справді можуть нам допомогти. А так званих гастролерів, які приїжджають у Європу на заробітки, а не для кар'єрного зростання, вираховуємо миттєво.

- Президент «Металіста» обіцяє виділити гроші на підсилення для добротного виступу в Лізі чемпіонів? На які саме позиції запросите гравців?

- Ми вже почали працювати на трансферному ринку, щоб улітку підписати контракти з новими виконавцями. Зараз можу лише сказати, що шукаємо підсилення на кожну ланку. Не приховую, що проблему з українськими футболістами ще не вирішено. Хоча радію з того, що віднедавна у нашому складі грає п'ять виконавців з українськими паспортами.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 06 мая 2024, 15:15 4

Элина была максимально откровенной

Комментарии