За коррупцию в футболе нарушителей будут сажать

ФФУ планирует внести изменения в Криминальный кодекс Украины

У вівторок, 21 травня, у Будинку футболу відбулось відкриття семінару з питань прозорості у спорті «Протидія» договірним матчам та корупції у футболі».

У заході взяли участь представники Інтерполу, ФІФА, Федерації футболу України: керівник групи Інтерполу з питань прозорості у спорті Джон Еббот, офіцер ФІФА з питань безпеки Ніколас Рауденскі, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, керівник Робочого апарату Укрбюро Інтерполу Василь Неволя та посол ФІФА з чесної гри Сімоне Фаріна.

Крім того, учасниками семінару стали представники Генеральної прокуратури України, Міністерства молоді та спорту, Асоціації букмекерів України, Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України», ОПФК України «Прем'єр-ліга», а також Професійної футбольної ліги.

Вступне слово на відкритті семінару взяв перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко: «Я вдячний за можливість проведення цього семінару в Україні. Україна − молода держава. Коли нам говорять, що у нас є проблеми у законодавстві, які не дозволяють нам у повній мірі вести боротьбу з корупцією у спорті, я вважаю, що до цих слів треба прислухатись. ФФУ підготувала законопроект з внесенням змін до Кримінального кодексу України. Згідно з цього законопроекту, за корупцію в українському футболі буде встановлена кримінальна відповідальність. Ми повністю підтримуємо дії Інтерполу та ФІФА шляхом взаємної координації у боротьбі з договірними матчами у футболі.

Букмекерські контори тісно пов'язані з організацією договірних матчів і вони намагаються втягнути до цього процесу футболістів, тренерів, арбітрів тощо. Ми не можемо чекати, поки корупція проникне у наш футбол, необхідно приймати рішучі заходи вже сьогодні. Ми розраховуємо на допомогу Інтерполу, ФІФА та УЄФА у подоланні цієї загрози. Ми відчуваємо свою відповідальність, розуміємо власну компетенцію та ставлення ФІФА до цього явища. ФФУ зробить все, щоб працювати в унісон з Інтерполом та ФІФА у боротьбі з договірними матчами та корупцією у футболі!».

Семінар з питань прозорості у спорті «Протидія» договірним матчам та корупції у футболі» проходитиме у Будинку футбол протягом двох днів − 21 та 22 травня.

ФФУ

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 01:51 0

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии