Николай КОСТОВ: «Шахтер сильно поднял свой уровень»

Главный тренер «Карпат» ответил на вопросы журналистов после кубкового матча против «Шахтера»

- Скажу про нашу команду: на перший тайм ми поставили завдання футболістам грати від оборони. Не пропускати, якщо це буде можливо. У якийсь момент, коли гра заспокоїлася, наші футболісти її вирівняли, в центрі починали добре комбінувати і тримати м'яч... Але пропустили гол, потім другий. Це зумовило результат матчу. В принципі, намагання у футболістів було до кінця поєдинку. Розраховували на власні атакуючі дії, але «Шахтар» дуже сильно підняв свій рівень - не знаю, що можна придумати, щоб обіграти «гірників».

- Пане Костов, хвилин за п'ять до першого пропущеного гола ви різко махнули рукою. Що відбулося в тій ситуації?
- Я не пам'ятаю. Як я можу пригадати? Я постійно так робив. У матчах проти «Шахтаря» всі тренери роблять так рукою.(Посміхається)

- Начебто гра у вас ладилася, але перед голом ви ніби щось відчули.
- Перед голом? А, може бути, це було пов'язано з рішенням Голодюка. Напевно, я тоді обурився: він віддавав пас на партнера, направивши м'яч між трьома футболістами «Шахтаря». А там - контратака і гол. Може бути, через це? Не знаю. Але я дуже часто в матчах проти «Шахтаря» роблю саме такий рух, розумієте?

- Пенальті сьогодні бив Зеньов. Він тепер буде штатним пенальтистом команди чи це було суто його рішення?
- У принципі, б'ють Гладкий або Зеньов - вони розбираються між собою.

- Скажіть, наскільки «Карпати» комфортно почувають себе на третьому місці з кінця у турнірній таблиці. Не боїтеся, що вас наздоженуть?
- Природно, відчуваємо себе некомфортно. Я не можу зараз пояснювати всі наші проблеми, але одна з них - те, що в команді постійно змінюються футболісти. Маю на увазі наступне: не можемо одним і тим же складом провести дві, три або чотири гри. То видалення, то травми - різні проблеми. Але це наші проблеми. Ми ними займаємося і не можемо широко пояснювати: що, чому і як. Природно, команда почуває себе некомфортно. Це впливає психологічно на гравців, і вони не можуть добре продемонструвати свій потенціал.

- Ви сьогодні грали від оборони?
- Перший тайм - так.

- Щоб грати від оборони, потрібно мати сильну лінію захисту. Але ж у вас вона слабка! Чи не ризиковано було діяти саме так?
- У минулому матчі з «Шахтарем» грали в більш відкритий футбол, але теж програли. Це був зовсім інший матч. Ми поставили перед футболістами таку мету: не пропускати і атакувати в другому таймі. Тоді, може бути, за допомогою замін розраховували трохи підсилитися в атаці...

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:40 2

Смотрите видеообзор матча 34-го тура Ла Лиги 2023/24