Карпаты – Динамо. Анонс

До Львова з кадровими втратами

У суботу, 13 квітня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Динамо» (початок - о 17.30 год.), яке після поразки в минулому турі від «Шахтаря» прагнутиме реабілітуватись перед своїми вболівальниками, яких до Львова завжди багато прибуває. «Карпати» після розгромної поразки від донецького «Металургу» теж намагатимуться збільшити очковий запас, адже відстань від аутсайдерів з «Говерли» почала зменшуватись.

Прем'єрний в історії зустрічей матч суперників відбувся понад 40 років тому, коли у 1971 році у Львові «Карпати» здобули перемогу з рахунком 3:1. Новий поєдинок стане вже 61-м за ліком, в тому числі 38-м в національних чемпіонатах. «Карпати» на своєму полі перемагали «Динамо» 4 рази, 4 рази грали з киянами внічию та програвали 10 разів.

Саме «Карпати» у сезоні-1997/1998 стали першими у національних чемпіонатах, які зуміли двічі обіграти «Динамо». І саме «зелено-білі» у 2000 році стали першими, які завдали поразки «Динамо» з різницею у два м'ячі. Разом з тим, саме від «Динамо» «зелено-білі» пропустили найбільше голів за гру - 7 у 2007 році. Після останнього приїзду «біло-блакитних» до Львова «Динамо» на «Арені Львів» перемогло «Карпати» з рахунком 1:0 - після удару Ідейє. Матч першого кола у Києві завершився перемогою господарів - 3:1. На дубль Краньчара та гол Ідейє гості відповіли влучним ударом Лукаса, який наразі ще не дебютував за основу «динамівців». Загалом переможна серія «Динамо» над «Карпатами» триває вже 5 ігор - з квітня 2010 року.

У новому поєдинку Олег Блохін не зможе розраховувати на трьох дискваліфікованих гравців - Ярмоленка, Аруну та Хачеріді. У Ніколая Костова список штрафників на цю гру порожній і всі гравці рвуться в бій. Тож на вістрі атак «Динамо» буде діяти кращий голеадор киян у цьому чемпіонаті Ідейє, який навесні ще голів не забивав. Для нігерійця, до речі, це буде 50-й матч у Прем'єр-лізі.

Серед діючих гравців обох команд у попередніх матчах голи забивали: «карпатівці» - Зеньов і Кополовець, «динамівці» - Гусєв, Краньчар, Мілевський, Алієв та Ідейє. З особливим настроєм вийде на поле «карпатівець» Ксьонз, який свого часу провів у першій лізі 48 ігор за «Динамо-2», але в основі так і не дебютував.

Арбітр матчу Ярослав Козик з Мукачева у чемпіонатах по три рази виводив суперників на поле: кияни не втратили жодного точка, а «карпатівці» набрали лише один пункт. До Львова за традицією вирушить чималий загін вболівальників «Динамо», у яких багаторічні дружні стосунки з фанатами «зелено-білих».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Бидловский, Милошевич, Пластун, Ксенз - Голодюк, Даушвили, Худобяк - Кения, Зенев, Гладкий

«Динамо»: Коваль - Тайво, Михалик, Вида, Данилу Силва - Мигел Велозу, Гармаш, Гусев, Мехмеди - Безус, Идейе

Травмы: Ощипко («Карпаты») - Краньчар («Динамо»)

Дисквалификации: Аруна, Хачериди, Ярмоленко (все - «Динамо»)

Котировки букмекеров:
Bwin - 5,60 - 3,60 - 1,55
WilliamHill - 5,50 - 3,60 - 1,50

13 апреля, суббота
«Карпаты» - «Динамо»
Львов. Стадион «Украина». 17.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)
Прогноз Sport.ua - 1:2

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 07:42 18

Франк Лебеф высказался об игре украинского вингера

Комментарии