Павел КСЕНЗ: «На фоне Шахтера смотрелись достойно»

Игрок львовских «Карпат» поделился впечатлениями от матча в последнем туре чемпионата

- Павле, якими думками мог­ли би поділитися стосовно матчу: «Карпатам» не пощастило чи донеччани об'єктивно сильніші?
- Гра, на мій погляд, була досить цікавою. Проти такої команди, як «Шахтар», завжди приємно виходити на поле, вона справді високого рівня. Чи справа лише у талані? Не можу так сказати. Ми від найпершої хвилини були націлені на перемогу, але… Можливо, нам не вистачило майстерності, а можливо, в тих чи інших моментах ухвалювали неправильні рішення. Та все ж, я вважаю, що ми продемонстрували гідний опір. Із такою грою можемо досягнути багато чого в наступних поєдинках.

- «Карпати» й справді були заряджені на боротьбу. Може, команда просто психологічно перегоріла?
- Я би так не стверджував. Інша річ, що втратили концентрацію на останніх хвилинах у кожному з таймів. На жаль, усі прикрі події зустрічі - вилучення та другий гол - трапилися саме в цей проміжок часу. Біля наших воріт не до кінця дограли моменти із суперниками. Та все ж, на тлі «Шахтаря» виглядали гідно.

- Наставник команди Нікола Костов намагався якось перебудувати гру по ходу поєдинку? Давав якісь вказівки у роздягальні чи з технічної зони?
- Справді, корективи пан Костов вносив, так само, як і робив зауваження. Але про деталі промовчу, бо, з мого боку, розповідати про них буде неетично. Скажу лише, що заряджав на безкомпромісну боротьбу. Сподіваюся, такою вона й вийшла.

- Зокрема, у вас було кілька моментів для взяття воріт, які, щоправда, реалізувати не вдалося. Що пішло не так?
- Напевне, ми вибирали неправильні позиції для того, щоби завдавати ударів. І я теж, приміром, у моменті, коли виходив сам на сам із воротарем. Мабуть, треба було завдати удару в дальній кут воріт, а не в ближній, як це зробив. Загалом у завершальній стадії атак нам не вистачило холоднокровності.

- Багато інтернет-ресурсів подали звіт про цей матч як «свято, зіпсоване арбітром». Чи справді третя сторона - арбітраж - мала доленосний вплив на поєдинок?
- Мене часто запитують про суддівство. Наша справа грати, арбітрів - проводити поєдинки. Нехай їхні дії оцінюють компетентні люди. Адже те чи інше рішення рефері ми не в змозі змінити.

- А якщо відійти від коментування дій арбітрів, то вилучення, мабуть, психологічно вплинули на колектив?
- Звичайно! Коли вилучають одного гравця, стається певний дисбаланс. Що й казати, коли двох! Потрібно швидко перебудовуватися, з'являється більше вільних зон. Але у футболі всяке буває. Головне, що за самою грою ми не осоромилися перед уболівальниками. Старалися, як могли…

Віталій БІБЛІВ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 13:53 0

Каталонский клуб гарантировал себе участие в Лиге чемпионов