МЧС чистит львовский стадион

Львов замело снегом

Офіційний сайт клубу «Карпат» оприлюднив цікаву інформацію про те, що ліквідувати наслідки снігопаду на стадіоні «Україна» у Львові була залучена техніка та співпрацівники МНС України:

«Щодо «України», то перед сильним снігопадом ми накрили газон. Це була середа, а вже в суботу нам довелося зняти плівки, разом з тонами снігу. Якби ми не встигли ліквідувати увесь сніг за добу, то могли б бути погані наслідки. Плівка не може бути на полі більше 3-4 діб. У такому випадку газон міг би задихнутися. Було тяжко, але ми впоралися: вже в суботу відкрили поле. Звісно, що своїми силами ми б не могли це зробити, тому залучали курсантів МНС. Вони, а також солідна техніка, яка вивозила сніг, нам дуже допомогли. Не обійшлося і без втрат. Через сирість чимало наших людей похворіли. Добре, що була певна футбольна перерва. Ніколай Костов дав гравцям три дні відпочити. У нас же з'явилася нагода прибрати сніг з інших полів. Треба було підготувати тренувальні поля в Брюховичах. А там же клітка, так просто сніг не забереш. Команді треба тренуватися, а полю треба сонце, якого зараз нема».

«Ще ми мали підготувати штучне поле в Брюховичах для тренування юніорської команди. Людські ресурси та техніка у нас обмежені, тож знову було дуже важко. Найгірше те, що через погоду газони не можуть рости, їх постійно навантажують то тренування, то лопати, то техніка. Більше того, синоптики обіцяють нову непогоду. В четвер має розпочатися сильний снігопад. І за попередніми даними, кількість опадів буде вищою, аніж минулого тижня. А далі піде мороз. Полям буде неймовірно важко…» - підсумував Юрій Костюк.

Такі відвертості працівника клубу «Карпати» боляче вражають. У місті, де стоїть побудований шикарний стадіон, штучно влаштовують проблеми для своїх таки футболістів. Адже на «Арену-Львів» поперше снігу потрапляє в 10 разів менше через структуру даху, а подруге стадіон облаштований сучасними системами підігріву та вирощування трави при штучному світлі. І у той час, коли дороги лишаються нерозчищеними, коли сили МНС як ніколи потрібні на життєво важливих ділянках Львівщини, ресурси знову витрачають на самими вигадані проблеми. Така неузгодженість дій клубу і державних структур, нажаль, унікальна для української Прем'єрліги, тобто вона лише у Львові.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 13:53 0

Каталонский клуб гарантировал себе участие в Лиге чемпионов

Комментарии