Жаркие футбольные выборы во Львове

И.о. президента АМФУ Юрию Сорочику стало плохо во время выборов Головы Львовского футбола

16 марта во Львове проходили выборы президента Федерации футбола Львовщины. Среди кандидатов на пост президента были две кандидатуры - Ярослав Грысьо и Степан Юрчишин. Спикером на этой отчетно-выборной Конференции был и.о. президента АМФУ, президент Ассоциации мини-футбола Львовской области Юрий Сорочик.

Вот что сообщил о событиях, происходивших на этой конференции, на своей страничке в Facebook вице-президент «Карпат» Виктор Вацко:

«Сьогодні відбулися вибори президента ФФЛ. Кандидатів було двоє: чинний глава Ярослав Грисьо, який керує львівським футболом вже 16 років, і легенда «Карпат» Степан Юрчишин. Шанси у обох були рівні. Боротьба була запеклою.

Я володів інформацією, що Ярослав Грисьо - «угодного» діючому керівництву ФФУ. Я зрозумів це однозначно, коли внаслідок наполегливих спроб отримати те, що належить кандидату за законом - поіменний список делегатів і процедурні документи Конференції - «Карпати», висували Юрчишина на вибори, одержали від ФФУ ... триматчеву дискваліфікацію Ігоря Пластуна.

Але те, що сталося під час Конференції, не лізло вже ні в які рамки. Навіть для мене - людину, яка була стороннім спостерігачем без права голосу. «Спікер» дійства Юрій Сорочик не витримав напруги дебатів, потрапивши в аналог шахового терміна «вилка», коли з одного боку стояла правда, прописання в статуті Конференції, а з іншого - «смотрящий» від ФФУ, її віце-президент Володимир Мариновський, що наполегливо вимагав у Сорочик, так би мовити, трохи відійти від цієї правди.

«Спікеру» стало погано. Він втратив свідомість і впав зі стільця на підлогу. Після надання першої допомоги, пошуком «швидкої» та госпіталізації пана Сорочик минуло півтори години. Працювати в такій ситуації було вже неможливо. Для багатьох - особливо тих, що перші кинулися до Сорочик, намагаючись надати першу допомогу, - це був шок. Ряд делегатів залишили Конференцію, яка затягнулася на відверто тривалий термін, ніж було заплановано-регламентовано. І, фактично, за півтори години хаосу делегатські мандати могли перейти від кого завгодно до кого завгодно - ніякого контролю, як при реєстрації, не було.

Яке ж було моє здивування, коли після паузи слово взяв пан Мариновський і заявив, що саме він бере на себе функції «спікера», і Конференція продовжиться! Здивувалися багато в залі. Особливо після того, як пан Мариновський жорстко аргументував цю позицію своєї високою посадою - віце-президента ФФУ, дивно забувши, що за статутом вести Конференцію може тільки її делегат.

Все було зрозуміло. У Юрчишина шансів на перемогу не було. Адже за плечима опонента - система ... Степан Федорович, подякувавши за «демократичність виборів», не чекаючи голосування, покинув зал».

Стоит добавить, что в итоге Головой Федерации футбола Львовщины был избран Ярослав Грысьо, а первым заместителем Головы - Юрий Сорочик.

P.S. По информации издания «Високий замок », еще в воскресенье Юрий Сорочик находился в больнице.

Sport.ua желает и.о. президента АМФУ Юрию Юрьевичу Сорочику доброго здоровья, скорейшего выздоровления и возвращения к работе

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 июня 2024, 08:21 3

Чемпионат Европы по футболу состоится в Германии с 14 июня по 14 июля

Комментарии