Иван МАРУЩАК: «Ситуация в Жемчужине комична и грустна»

Сочинский клуб продолжает испытывать серьезные финансовые проблемы

- Плануємо зібратися після відпустки до 17 березня, - почав розмову Іван Марущак. - До того часу сподіваємося вирішити всі фінансові питання клубу. Якщо виникає запитання, як будемо підсилюватися, зважаючи на те, що трансферне вікно закрите, то відповім: у випадку вирішення усіх фінансових проблем матимемо право дозаявляти вільних агентів. Зараз у нас, до речі, в таборі до тридцяти футболістів.

Повірте, питання доукомплектації та заявки нині не головні. Є проблеми набагато серйозніші, зокрема харчування та оплати праці футболістів. Поки що ці та інші подібні питання - на переговорній стадії.

- А тих двох-трьох тижнів вистачить, щоби належним чином підготуватися до старту весняного чемпіонату?
- Звичайно, ні. Нинішній сезон нашій команді можна занести до активу хіба лише за те, що пройшли випробування труднощами. Останнє місце в таблиці, фінансові негаразди… Уже зараз треба думати про новий сезон, готувати команду до наступного чемпіонату, а поточного - ні на що претендувати вже не можемо.

- У Криму зараз набагато тепліше, ніж в інших краях України, отже принаймні збираєте гравців, аби разом тренувалися, підтримували форму?
- Частина футболістів нашої команди заявилася до зимового чемпіонату Криму, щоби й справді підтримувати форму, тож ми, тренерський штаб, регулярно відвідуємо матчі за участю наших гравців. Звичайно, ми могли б уже зібратися раніше, але… Це все фінансові витрати (зітхає). Ситуація водночас і комічна, і сумна, але поки що мусимо не збирати колектив із відпустки, щоби таким чином… зекономити (сумно зітхає). Ось чого найбільше не хочеться - втратити команду, бо бачимо, що вона вболівальникам потрібна.

Мирон КОПИНЕЦЬ, «Український футбол»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 03:15 0

У подопечных Юрия Максимова в случае победы еще сохранятся шансы на бронзовые награды

Комментарии