Карпаты были хороши, но Черноморец забил на гол больше

Одесситы делают еще один непростой шаг в Европу

Не зважаючи на прохолодну дощову погоду, перший у ювілейному для «Карпат» році матч зібрав досить пристойну аудиторію. Порівняно з минулим туром у складах суперників відбулись певні зміни. У львів'ян місце дискваліфікованого захисника зайняв Озарків, в одеситів замість Сантани та Рієри з'явились Зубейко та Фонтанельо.

Гості могли відкрити рахунок вже у дебюті гри, коли Матос, пробиваючи головою, влучив у поперечину і м'яч залишив поле. Одесити продовжували шукати шляхи взяття воріт і Богатінов рятує ворота після удару Зубейка. «Карпати» поступово вирівняли становище, і вже Безотосний рятує ворота після удару низом в ближній кут Гладкого, перевівши м'яч на кутовий. І після стандарту у штрафному «моряків» Безотосний встиг ліквідувати загрозу.

«Зелено-білі» за підтримки вболівальників продовжували володіти ініціативою, і захисники «Чорноморця» не без труднощів руйнували атаки «Карпат», а при нагоді небезпечно контратакували. Після рейду правим флангом та навісної передачі Бурдужана на Бакая знову рятує ворота Богатінов, перевівши м'яч на кутовий. Під кінець тайму паніка вже була в штрафному моряків, коли «карпатівці» Кенія та Мілошевіч пробивали в рамку воріт, але на шляху м'яча виростали суперники з «Чорноморця».

Підчас перерви Ніколай Костов зробив заміну в атакуючій ланці, випустивши Вукчевіча замість Зеньова. Після чергової атаки чорногорець дальнім ударом перевірив пильність Безотосного. Згодом трибуни вибухнули оваціями, коли після пасу Кенії капітан «Карпат» Худоб'як ударом з-за меж штрафного влучно пробив впритул зі стійкою. Так перервалась суха серія «Чорноморця», яка тривала 353 хвилини.

Команда Романа Григорчука кинулась відігруватись і після кутового удару у виконанні Рієри небезпечно пробивав головою Матос, але Богатінов перевів м'яч на кутовий. Після наступної атаки «Чорноморця» гості таки зуміли встановити рівновагу. Політило вивів на ударну позицію Бурдужана, який з декількох метрів пробив в ближній кут воріт суперника. На цьому неприємності для «Карпат» не закінчились. Бурдужан дав пас на Джедже, і той також пробив низом в той же кут воріт. Так одесити вперше з 1995 року провели у Львові більше одного голу.

Тепер вже більше активізувались господарі, і після дальнього удару Озарківа знову рятує команду Безотосний, перевівши м'яч, що летів під поперечину на кутовий. Міг відзначитись і джокер Костова Марселіньо, після потужного удару якого м'яч влучив у ближню стійку. На останніх хвилинах матчу вже Пластун хапається за голову, пробивши після кутового удару Штіліча.

У підсумку «Чорноморець» здобув вольову перемогу над «Карпатами» і збільшив свою безпрограшну серію до дев'яти ігор. При цьому перервалась нічийне львівсько-одеське протистояння, яке з 2009-го року тривало п'ять ігор.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» (Львов) - «Черноморец» (Одесса) - 1:2 (0:0)

«Карпаты»: Мартин Богатинов, Иван Милошевич, Игорь Пластун, Владимир Бидловский, Игорь Озаркив, Игорь Я. Худобяк, Леван Кения, Олег Голодюк, Муртаз Даушвили, (Семир Штилич, '74), Сергей Зенев, (Симон Вукчевич, '46), Александр Гладкий, (Марсело Марселиньо, '75)
«Черноморец»: Дмитрий Безотосный, Маркус Бергер, Пабло Фонтанельо, Павел Кутас, Евгений Зубейко, Кирилл Ковальчук, Леонардо Де Матос, Сергей Политыло, Френк Джа Джедже, (Анатолий Диденко, '85), Лучиан Бурдужан, Иван Бобко (Элис Бакай, 27, Сито Риера, '46)

Судья: Анатолий Абдула (Харьков)

Игорь Я. Худобяк, 50 - Лучиан Бурдужан, 61, Френк Джа Джедже, 71
Муртаз Даушвили, 65. Леван Кения, 80. - Пабло Фонтанельо, 42. Сергей Политыло, 65. Сито Риера, 68. Лучиан Бурдужан, 93.

Удары (в створ): 8 (5) - 7 (6).
Угловые: 6 - 4.
Офсайды: 0 - 1.

Зрителей: 10.750
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,500 - 6,750.

ВИДЕО

КАРПАТЫ - ЧЕРНОМОРЕЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 01 мая 2024, 22:26 2

Елена Рыбакина выиграла у Юлии Путинцевой, Арина Соболенко обыграла Мирру Андрееву

Комментарии