Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно четыре матча

У п'ятницю, 8 березня, в Міжнародний жіночий день, відбудуться чотири матчі чемпіонату Суперліги, два з яких привертають особливу увагу.

Матчі дня

На цю роль претендують одразу два протистояння, що відбудуться у п'ятницю. В одному з них зустрінуться «Ферро-ЗНТУ» та «Говерла», в іншому «Будівельник» прийматиме «Азовмаш».

Матч бронзових призерів двох останніх сезонів: «ферросплавники» проти «ведмедів»

У Запоріжжі відбудеться матч між сусідами по турнірній таблиці, яких розділяє одна перемога. «Ферро-ЗНТУ», що посідає п'яту сходинку, прийматиме шосту команду чемпіонату «Говерлу».

У нинішньому сезоні

У нинішньому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами в чемпіонаті. В першому колі «Говерла» обіграла суперника з рахунком 100-85, однак у другому сильнішими виявилися баскетболісти запорізької команди - 83-76. Не варто забувати й про фінал Кубка Суперліги, в якому також тріумфував «Ферро», обігравши івано-франківців із рахунком 87-69.

Цікаві цифри

У першій половині матчу першого кола баскетболісти «Говерли» реалізували 8 дальніх кидків, а загалом за гру - рекордні 12/21. Своєрідний реванш підопічні Кирила Большакова взяли у фіналі Кубка Суперліги, забивши 13/29 триочкових, 8 із яких у першій половині.

У матчі першого кола баскетболісти «Говерли» віддали рекордну кількість передач (29).

За підсумками трьох матчів із «Говерлою» центровий «Ферро-ЗНТУ» Кемерон Мур відзначався 15.3 очка й 13.3 підбирання. В активі його партнера Ренді Калпеппера середньостатистичні 23 очка.

«Говерлі» належать рекорд сезону (107) й антирекорд сезону (42) за забитими очками в одній грі.

«Ферро-ЗНТУ» лідирує в Суперлізі за кількістю домашніх перемог поспіль (11). «Говерла» - за кількістю важких ігор (14), тобто перемог і поразок із різницею до 5 очок.

Під питанням

«Участь Ренді (Калпеппера) в матчі взагалі під величезним питанням. Усе через травму, яку він отримав у Миколаєві, - зауважив напередодні гри головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. - Утім, одна біда не ходить. Під час одного з тренувань серйозних ушкоджень зазнали Яків Змитрович і Станіслав Дикий. Тож тим, хто залишився в строю, доведеться грати, як кажуть, і за себе, і за того хлопця».

Проти сильного суперника

Крім того, наставник запорізької команди дав характеристику команді суперника: «Кевін Тіггс - гідне підсилення. Втім, у складі івано-франківського клубу чимало вправних виконавців, якими вважаю не тільки нашого головного кривдника Тревіса Пітерсона, а й Райана Пірсона, Павла Буренка, Юджина Лоуренса, Кінделла Дайкса».

Матч лідерів («будівельники» проти «левів»)

Ще в одному матчі втретє в сезоні перетнуться турнірні шляхи непримиренних суперників - «Будівельника» й «Азовмашу», які наразі посідають першу та другу сходинки турнірної таблиці.

У нинішньому сезоні

У нинішньому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами. В першому колі сильнішим був «Будівельник» (90-70), у другому - «Азовмаш» (87-78).

Цікаві факти

У двох матчах із «Азовмашем» баскетболісти «Будівельника» збирали рекордну кількість відскоків на чужому щиті (по 23).

У матчі другого кола баскетболісти «Азовмашу» поставили супернику рекордну кількість «блоків» (11).

Перевага «Будівельника» за підбираннями за підсумками двох матчів складає 95/69.

У матчі другого кола захисник «Азовмашу» Лінн Грір повторив рекорд сезону за передачами, у другому матчі поспіль 14 разів асистувавши партнерам.

Матч першого кола став найкращим у сезоні для захисника «Будівельника» Георгі Цинцадзе, який відзначився 22 очками, 8 передачами та 7 підбираннями, здобувши 30 балів РЕ.

У матчі першого кола форвард «Будівельника» Артур Дроздов встановив особистий рекорд сезону за підбираннями (14).

Передматчева цитата

Головний тренер «Будівельника» Айнарс Багатскіс поділився очікуваннями від майбутньої гри: «Нелегко переключаться з одного дуже важливого поєдинку Єврокубка на інший важливий матч, але вже в Суперлізі - ані ментально, ані фізично. Незважаючи на це, в колективі робочий настрій, ми розуміємо, що думати про минуле не має жодного сенсу, це нам ніяк не допоможе. А допомогти нам може лише робота над своїми помилками й віра в себе.

Ми граємо вдома, граємо після поразок, а отже додаткової мотивації ми не потребуємо. «Азовмаш» - дуже серйозна команда. Як я вже казав раніше, такому підбору гравців можуть позаздрити чимало клубів… Якщо ми не будемо робити такі дурні помилки, як у двох попередніх зустрічах, будемо ставитися до своєї роботи з повагою, то я впевнений - це принесе результат!»

В інших матчах

Також у п'ятницю відбудуться матчі «Київ» - «ОДЕСА» та «Донецьк» - «Миколаїв». І якщо у столиці команди гратимуть, перш за все за престиж, то в Донецьку зійдуться суперники, які вирішують турнірні завдання, навіть незважаючи на те, що захисник «тигрів» Рамел Каррі розглядає гру з «корабелами» як тренувальну перед баталією з «Летувос Рітас» у Єдиній Лізі ВТБ.

Суперлига

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 12:24 7

Львовский клуб сможет покупать игроков даже за 1 миллион долларов