Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно два матча

У четвер, 14 лютого, коли весь світ відзначає День закоханих, чотири команди Суперліги зійдуться у принципових двобоях. Навряд чи суперники будуть дарувати один одному валентинки, адже на кону - вихід до плей-офф, куди прагнуть усі учасники ігрового дня.

Центральний матч

У Черкасах зустрічаються місцеві «мавпи» та донецькі «тигри» - сьома й восьма команди чемпіонату, які ведуть запеклу боротьбу за вихід у плей-офф. Крім того, чинний чемпіон прагне реваншуватися за дві попередні поразки від підопічних Йовіци Арсіча - 77-85 у першому колі та 67-82 в другому.

Передматчеві цитати

«Мотивація підвищується й тому, що «Черкаські Мавпи» на сьогоднішній день - наш чи не найголовніший конкурент у боротьбі за місце в плей-офф, - зауважив напередодні третьої в сезоні зустрічі команд капітан «тигрів» Дмитро Глєбов. - Нам потрібно перемагати в кожному матчі, а тим більше в такій важливій грі. У нас усі в строю, усі готуються й налаштовуються на серйозну боротьбу».

Капітан «Черкаських Мавп» Олександр Неруш також вірить у перемогу своєї команди: «Нещодавно ми відіграли цілу серію виїзних ігор, зараз буде дуже приємно повернутися на домашній майданчик. Упевнений, що це нам принесе й результат. Можна лише подивитися в статистику та зрозуміти, що вдома ми граємо значно краще. Так, «Донецьк» - непростий суперник, але ми вже його двічі обігравали».

Перед тривалою виїзною серією

Перед тривалою виїзною серією із шести матчів поспіль «Азовмаш» приймає на своєму майданчику «Миколаїв». У нинішньому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами - в першому колі сильнішими виявилися «леви» (83-72), у другому - «корабели» (79-75).

Дуель

Окрасою матчу другого кола стала бомбардирська дуель між захисником «Азовмашу» Лінном Гріром, котрий здобув 28 очок, зокрема реалізувавши 5/7 дальніх кидків, і його візаві Джошем Майо, який провів найкращу гру в сезоні, відзначившись 34 очками (з них 23 - у другій половині), зокрема реалізувавши 4/7 дальніх кидків. Враховуючи форму обох баскетболістів і принциповий характер третьої в сезоні зустрічі команд, варто очікувати на новий раунд їхнього протистояння.

Цікаві цифри

У матчі другого кола з «Азовмашем» гравці «Миколаєва» реалізували рекордну кількість двоочкових кидків (26).

Гра першого кола проти «Донецька» залишається найкращою в сезоні для центрового «мавп» Вінсента Хантера, який відзначився 25 очками, 6 підбираннями й 26 балами рейтингу ефективності.

У матчі першого кола з «Донецьком» баскетболісти «Черкаських Мавп» продемонстрували найкращий у сезоні відсоток реалізації триочкових кидків (55.6%), у матчі другого кола - найкращий у сезоні відсоток реалізації штрафних (91.2%).

Зате баскетболісти «Донецька» в першому колі здійснили рекордну кількість дальніх кидків (25).

Суперліга

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 30 апреля 2024, 07:01 3

Свентек выбила Соррибес-Тормо, Даниэль проиграла Соболенко, Коко вылетела от Киз