Суперлига. Символическая пятерка недели

Сайт Суперлиги определил пятерку лучших игроков по итогам баскетбольной недели

Минулого тижня відбулися чергові матчі чемпіонату, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п'ятірку.

Захисники

Деррік Лоу («Дніпро») - 15 очок + 11 передач + 5 підбирань + 2 перехоплення = 26 РЕ.

У переможному дербі з «ДніпроАЗОТом» плеймейкер «Дніпра» Деррік Лоу оформив шостий у сезоні дабл-дабл, реалізувавши 5/8 кидків із гри та 4/4 штрафних, віддавши 11 передач партнерам і зібравши 5 відскоків. У підсумку американський захисник зміцнив свої позиції на другому місці серед найкращих асистентів Суперліги.

Джош Майо («Миколаїв») - 21 очко + 3.5 підбирання + 3 передачі + 2 перехоплення = 24.5 РЕ*.

Джош Майо став найкращим виконавцем «корабелів» у матчі з «ОДЕСОЮ», відзначившись 22 балами РЕ, а також відіграв ключову роль у перемозі миколаївської команди над «Черкаськими Мавпами». У недільній грі захисник записав на свій рахунок 24 очка, реалізувавши 3/4 дальніх кидків й 11/11 штрафних, а також здобув 27 балів РЕ.

Форварди

Артур Дроздов («Будівельник») - 14 очок + 5.5 підбирання + 4.5 передачі = 20 РЕ*.

Артур Дроздов відіграв важливу роль у двох яскравих перемогах «Будівельника» над західноукраїнськими командами. У матчі з «Галичиною» форвард став найкращим у складі столичного клубу, відзначившись 18 балами рейтингу ефективності за неповних 20 хвилин, у грі з «Говерлою» записав на свій рахунок 12 очок, 7 підбирань і 6 передач (22 РЕ), як завжди, корисно відпрацьовуючи в нападі та в захисті.

Даріус Сонгайла («Донецьк») - 20 очок + 8.5 підбирання + 2.5 передачі + 1.5 перехоплення = 24.5 РЕ*.

«Бігмен» донецьких «тигрів» на стабільно високому рівні провів переможні поєдинки проти «Кривбасбаскету» й «Ферро», ставши найкращим гравцем першого матчу та відзначившись 27 балами РЕ у недільній грі. В сумі важкий форвард, гра якого дозволила «Донецьку» домінувати під щитами, записав на свій рахунок 19 влучних двоочкових кидків і 17 підбирань.

Центровий

Станіслав Балашов («ОДЕСА») - 18 очок + 10 підбирань + 2 передачі + 1 блок-шот = 26 РЕ.

Станіслав Балашов у нинішньому сезоні регулярно радує вболівальників «ОДЕСИ». Ось і в напруженому матчі з «Миколаєвом», який завершився мінімальною перемогою «акул», ветеран став найкращим у складах обох команд, відзначившись третім у сезоні дабл-даблом. Крім того, 11 із 13-ти командних очок одеської команди в заключній чверті на рахунку центрового.

Крім того, слід відзначити таких гравців:

Лінн Грір («Азовмаш») - 21 очко + 7 підбирань + 7 передач = 28 РЕ.

Лео Лайонс («Будівельник») - 21 очко + 6 підбирання + 3.5 передачі = 25.5 РЕ*.

Олексій Печеров («Азовмаш») - 25 очок + 6 підбирань + 1 передача = 26 РЕ.

Суперлига

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 20 мая 2024, 15:07 4

Бывший соперник украинца раскритиковал это решение