СЛОБОДЯН: «Не буду покупать у Арсенала место в премьер-лиге»

Экс-президент «Оболони» опровергает слухи, возникшие вокруг проекта «Оболонь-Бровар»

- Олександре В'ячеславовичу, останнім часом поширювалися чутки про те, що нібито колишній інвестор ФК «Оболонь» - однойменний пивний концерн - робив спроби купити місце в прем'єр-лізі в київського «Арсеналу» під майбутній проект «Оболонь-Бровар»…
- Жодних спроб ми щодо цього не робили, тож інформація про це - не більш, ніж чиїсь інсинуації. Ніяких планів щодо «Арсеналу» ми взагалі не мали.

- Звідки ж тоді ця інформація й кому, на ваш погляд, вигідно її поширювати?
- Можливо, це вигідно тим, хто хоче продати «Арсенал», не знаю. Заводу «Оболонь» це не потрібно. Виробничій структурі не прос­то зараз узагалі виживати, а щоб ще й брати такі дорогі проекти - то тим паче складно. До того ж, кому хочеться брати на себе чужі борги та зобов'язання?

- Тим не менш, футбольний проект під назвою «Оболонь-Бровар» у вас уже є. На якій він стадії?
- Ми розвиватимемо дитячо-юнацький футбол, утримуватимемо футбольну школу «Оболонь-Зміна». Також у планах - заявити команду на аматорську першість. Принаймні до цього прагнемо.

- А як щодо перспектив заявитися до другої ліги?
- Може, колись.

- Раніше говорилося про те, що з першолігової «Оболоні» до вашого колективу можуть перейти кілька футболістів…
- По-перше, це теоретично можливо, якщо футболісти матимуть статус вільних агентів, бо просто так перейти з однієї структури в іншу вони не можуть, а спеціально купувати ми не збираємося. По-друге, треба ж враховувати, що «Оболонь» - це перша професіональна ліга, а «Оболонь-Бровар» - це аматори. Чи захочуть вони змінювати рівень - питання. Якщо якісь гравці виявлять бажання грати в нас, то чому б і ні? Тим більше, якщо це гравці, яких ми по «Оболоні» знали.

- Серед футбольних проектів, які спонсорувало ПАТ «Оболонь», було й хмельницьке «Динамо». Чи продовжуватиметься й надалі співпраця з подолянами?
- У Хмельницькому є керівники області, міста. Думаю, це питання треба адресувати їм.

- Вони не хочуть бачити столичний пивзавод одним із інвесторів клубу?
- Та ні, так питання не стояло. Є стадіон і тренувальні поля в Києві. Відтак немає сенсу говорити про хмельницьке «Динамо».
Торік ми допомогли фінансово команді, але сподівалися, що за той період знайдуться додаткові інвестори. Очікували, що до підтримки «Динамо» долучиться й керівництво області та міста. Але досі нічого такого не спостерігається. Питання: потрібен місцевій владі цей клуб чи ні? Тому й адресую ваше запитання до тамтешніх владних структур.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 09:47 9

Бывший нападающий – о коллеге по амплуа

Комментарии