Шандор ВАРГА: «В Динамо нет стабильности»

Известный агент поделился мыслями о грядущем трансферном периоде для украинских клубов

Трохи більше тижня залишилося до того, як зимове трансферне вікно офіційно відчиниться. Якими вони будуть цього разу? Про це розмірковує агент ФІФА

- Еліті українського футболу до снаги запросити практично будь-якого легіонера. У «Шахтарі», «Дніпрі» та «Металісті» налагоджена трансферна політика, селекційні служби працюють ефективно. На жаль, цього не можна сказати про «Динамо», де відбувається постійна зміна головного тренера. Це - найбільша проблема. Немає стабільності та чіткої лінії. Сподіваюся, що з приходом Олега Блохіна ситуація зміниться. Тим не менше, з точки зору трансферної активності - це добре, адже значна кількість виконавців може залишити клуб. І, відповідно, їм необхідно знайти заміну. В інших клубах, що ще продовжують виступи в єврокубках (до речі, додатковий козир при перемовинах), зима буде не дуже активною. Але все ж, перед весняною фазою турнірів вони мають підсилитися. Хоча все залежатиме від того, чи залишаться ФК у тому кадровому складі, в якому закінчували осінню частину сезону.

Тенденція така, що в «Металісті» та «Шахтарі» більше сподіваються на південноамериканських виконавців. У «Дніпрі» ж - розширеніший ринок пошуку, як і в «Динамо». Хоча генеральний директор дніпропетровців Андрій Стеценко повідомив, що так само шукатимуть захисника та атакувального гравця в басейнах річок Амазонка та Парана. Але, гадаю, в паспорт легіонеру не дивитимуться. Якщо футболіст хороший, то не принципово, якої він національності. Зараз, в умовах глобалізації ринку, футболістів із європейських чемпіонатів запрошувати не складно. Дякувати слід іміджу Євро-2012 та успіху в єврокубках.

В інших клубах фінансові можливості - скромніші, відповідно й запрошувати якісних футболістів - складніше. Але якщо селекційна служба працює належним чином, то можна запросити навіть виконавців із ім'ям. Адже й в середніх українських клубах рівень зарплат дозволяє конкурувати за цим показником із представниками навіть європейських топ-5 чемпіонатів. Прикладом є літня кампанія від «Говерли», яка одна з найскромніших в українській прем'єр-лізі.

«Український футбол»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 06:30 49

Киевляне едут за реваншем

Комментарии