Андрей НЕСМАЧНЫЙ: «Порту можно обыграть за счет характера»

Экс-игрок «Динамо» о шансах киевлян в матче с «Порту»

- Андрію, які висновки після матчу з «Таврією» можемо зробити в контексті наступного поєдинку киян - проти «Порту»?
- Головне - не треба робити жодних висновків і проводити паралелі щодо цих поєдинків. Гадаю, у вівторок побачимо зовсім іншу гру від киян: сконцентрованішу, мотивованішу й рішучішу. Чемпіонат України й Ліга чемпіонів - абсолютні різні турніри, хоча ні там, ні там динамівцям нема куди відступати.

- На вашу думку, чи вагомих змін зазнає склад команди, порівняно із суботнім матчем?
- Ні. Думаю, стартова одинадцятка зміниться на двоє-троє прізвищ - максимум. Окрім того, що з «Таврією» грали Лукман Аруна й Марко Рубен, котрим дали шанс себе показати, відновився ще й Рафаель, який цілком може вийти на поле з перших хвилин.
- Киян влаштує тільки перемога. Відповідно, на кого буде покладена місія забивати: Брауна Ідейє чи Марко Рубена?
- Упевнений, що гратиме Браун, а Рубен може лише розраховувати вийти на заміну. Але питання в іншому: Ідейє потрібна якісна підтримка півзахисту, чого в його останніх матчах не було. Він опинявся відрізаним від усієї команди й грав практично весь час без м'яча. Якщо в двобої з португальцями тактика буде побудована інакше, то ефективності від нігерійця буде значно більше.
- До речі, в лідера групи є суттєві проблеми зі складом - у Києві можуть не зіграти троє основних футболістів: голкіпер Елтон, центрбек Майкон і опорний півзахисник Фернандо…
- Але це жодної переваги динамівцям не дає. Річ у тім, що характерна риса «Порту» останніх років - незамінних немає, що яскраво продемонстрував перехід Халка до «Зеніту». Із усіма цими гравцями в складі чи без них - суттєвої різниці не побачимо, а українські футболісти послаблення опонента точно не відчують.
- За рахунок чого можемо перемогти: збігу обставин, слабкості суперника чи власної гри - такої, якою вона є нині?
- На жаль, тільки завдяки характеру й самовіддачі. Годі й говорити, що фізична й психологічна готовність «Динамо» нині не дозволяють їм виграти в «Порту» суто завдяки якіснішій грі. Усе вирішить славнозвісний дух переможця, як би це банально звучало.
Анатолій ВОЛКОВ, «Український футбол».
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 03 июня 2024, 06:55 1

Тайсон проиграл украинцу бой за абсолют