Александр АЛИЕВ: «Не давать интервью - мое право»

Полузащитник «Днепра» рассказал о предстоящем матче с «Наполи» и о своих контактах с прессой

Півзахисник «дніпрян» поділився думками щодо майбутнього суперника в Лізі Європита спростував свою участь в розтиражованому скандальному інциденті після матчу в Луганську

- Олександре, для початку - про неаполітанців. Гру майбутнього суперника вже, підозрюю, детально вивчали?
- Так, щойно (розмова відбулася у вівторок. - Г. К.) завершили розбір «Наполі».

- Що скажете?
- Мабуть, зайве говорити, що команда, яка йде другою в італійській серії «А», є дуже й дуже сильною.

- Які особливості «Наполі»? Здогадуюся, що точно привернула увагу тактична побудова команди Вальтера Маццарі, який віддає перевагу грі в три захисники.
- У тому числі й це. Увага акцентувалися ще й на тому, що гравцям «Наполі» притаманний контратакуючий стиль: вони полюбляють віддавати ініціативу, щоби потім користуватися простором поблизу чужих володінь.

- Дует Едінсон Кавані та Марек Хамшик є найбільшою небезпекою?
- Хотів би виокремити все тріо, що діє в «Наполі» попереду. Кавані - це, беззаперечно, головна зірка, але й інші - Хамшик, Горан Пандєв - футболісти, за якими слід максимально пильнувати.

- Із гравцями «Наполі» вже перетиналися на полі?
- Складно згадати. Хіба що - з Хамшиком у матчі збірних України та Словаччини (мова про спаринг у лютому 2009-го на Кіпрі, Україна перемогла - 3:2, а Марек забив один м'яч. - Г. К.).

- Усі звикли повторювати, що, мовляв, «спарені» матчі третього та четвертого турів - ключовий момент групового турніру. Ви чимало пограли за «Динамо» на цьому етапі в Лізі чемпіонів, торік - у Лізі Європи. Погоджуєтеся з цією тезою?
- Частково - так. Принаймні в нашому випадку матчі з «Наполі» матимуть справді доленосне значення. Ми чудово розпочали груповий турнір, але без належного продовження ті результати нічого не варті. Скажу так: перемога в найближчому матчі з «Наполі» відсотків на 60… (після паузи) ні, все ж - на 50, гарантує нам вихід у наступну стадію.

- Не секрет, що італійські команди до Ліги Європи ставляться, скажімо так, прохолодно. Той-таки «Наполі» цьогоріч акцентує свої зусилля на чемпіонаті. У «Дніпра», наскільки розумію, подібного розмежування немає?
- Маєте слушність. У деяких командах акцент робиться на Європу, в інших - на внутрішні змагання, а ось у нас нічого такого немає. Щодо «Наполі», то їхнє ставлення до турніру нас повинно хвилювати в останню чергу. Гратимуть італійці резервним складом? Ну, вперед, то їхні проблеми.

- Олександре, наприкінці нашого діалогу не можу не оминути теми буцімто конфлікту між вами та асистентом арбітра під кінець матчу в Луганську. В Інтернеті - лише й мова про вашу агресію щодо представника Феміди. Мій колега буквально вчора спілкувався з генеральним директором клубу, паном Стеценком, і той відповів, що нічого не бачив. Можливо, ви проллєте світло на цю ситуацію?
- Знаєте, абсолютно нічого розповідати, бо там нічого не трапилося! Ця історія - вигадана від самого початку до кінця. Мабуть, журналістам одного з телеканалів не сподобалося, що відмовив у інтерв'ю - ось вони й проявили фантазію таким чином…

- Тобто, вважаєте, що це все - така собі помста?
- Ну, вони, певно, думали, що є такими видатними, тож я в обов'язковому порядку маю до них підходити. У той момент був не в настрої, елементарно не хотів давати інтерв'ю - це також моє право. Побачив цю казкову історію в Інтернеті - лише посміявся...

Гліб КОРНІЄНКО, Український футбол

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 29 сентября 2024, 07:14 1

Бывший чемпион мира назвал актуальные бои для ЭйДжея

Комментарии