Сергей НАГОРНЯК: «Шахтер сейчас просто в отличной форме»

Экс-форвард сборной Украины прокомментировал результат матча «Шахтер» - «Челси»

- Гра з «Челсі» у «гірників» була більш яскравою, ніж з «Ювентусом». Хоча і в Італії вона була чудовою, але там було важче, все-таки команда грала на виїзді. Тут же зіграв свою роль фактор переповненої «Донбас Арени». Плюс «Шахтар» зараз просто у відмінній формі, такої не було навіть тоді, коли донеччани вигравали Кубок УЄФА.

- Слабкі місця в грі команди помітили?
- Не зовсім впевнено діяв Ракицький, можливо через наслідки травми. Але в цілому на грі «Шахтаря» це не відбилося.
- Багато критики доводиться чути на адресу Луїса Адріано...
- Він форвард і його завдання - забивати голи. З якої він не справляється. Сьогодні Адріано більше діяв у підіграванні. І зіграв добре.
- Мхітарян зіграв нижче своїх можливостей?
- Він грав дуже добре, у нього були моменти. Але показувати весь час яскраву гру просто нереально. З іншого боку не на ньому одному все побудовано. «Шахтар» демонструє чудові командні дії, які були і в цьому матчі.
-Ближче до тридцятої хвилині першого тайму ініціатива на якийсь час перейшла до «Челсі»...
- Так, це був тривожний момент, донеччани занадто багато почали дозволяти суперникові у власному штрафному. Добре, що лондонці цим не скористалися. Потім, слава богу, «Шахтар» повернувся до контролю над грою, і все стало на свої місця. Причина, думаю, в тому, що в чемпіонаті України команда не звикла проводити весь матч на високих швидкостях. На відміну від «Челсі», якому в такому ритмі доводиться грати кожні вихідні.
- «Шахтар» не реалізував багато моментів. Це виключно заслуга Петера Чеха?
- Підопічні Луческу завжди створюють дуже багато можливостей для взяття воріт. І те, що з такою командою, як «Челсі» їх було стільки - безперечний плюс для донеччан. Але й майстерність Чеха під сумнів не ставиться.
- З такою грою «Шахтарю» реально виграти Лігу Чемпіонів?
- Курочка по зернятку клює, і все потрібно робити поступово. Для початку - вийти з групи. А потім ставити подальші завдання. Адже дуже часто, коли починаєш озвучувати наполеонівські плани, нічого не виходить.
gazeta.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 29 сентября 2024, 20:50 5

Смотрите видеообзор матча 1/4 финала чемпионата мира 2024 по футзалу