Александр ЧИЖЕВСКИЙ: «Шахтер невозможно остановить»

Известный специалист поделился мнением о прошедшем туре чемпионата Украины

Такі футбольні вік-енди у нас рідкість. Уже і не пригадаєш, коли востаннє були відразу два центральні матчі туру. Однак найбільша сенсація - відсутність суддівських скандалів у матчах за участю «Шахтаря» і «Динамо».

Арбітри припускались помилок, та назвати це упередженістю важко. Судили, як кажуть, у дусі гри.

Результатом розбірок грандів стало те, що «Шахтар» відірвався від своїх переслідувачів на непристойні 9 очок. «Дніпро» нарешті випередив «Динамо» у турнірній таблиці й видряпався на друге місце. А от «Металіст»... Харків'яни програють шість очок другому місцю, 15 - першому. У команди зникла стабільність, легкість гри... Куди подівся «Металіст»?

Цей тур подарував нам найбільш результативний матч сезону, де забили вісім м'ячів. Укотре розгрому зазнав запорізький «Металург» Кварцяного. Цього разу від «Волині». Львівські «Карпати» знову програли. Цю поразку спричинили два фактори - неприпустима помилка воротаря Богатинова, який лишив свою команду в меншості, й арбітр на лінії, який «засвітив» лівий офсайд Лукасу, коли той зрівнював рахунок.

Враженням від цього туру з читачами «Експресу» поділився рекордсмен українського чемпіонату за кількістю зіграних матчів Олександр Чижевський.

- Яке враження від двох матчів за участю наших грандів?
- Було помітно, що «Дніпро» на гру налаштувався максимально. Бажання було захмарне! Достатньо було лише подивитися на Зозулю, який два тайми гасав по полю і чіплявся за кожен м'яч. Зрештою, усі футболісти вийшли грати не на нічию, а на перемогу. Загалом гра була рівною, але за бажанням дніпряни переважали, завдяки йому й перемогли.

- У діях «Металіста» такого бажання не було?
- Не можна сказати, що Металіст» не хотів перемогти гірників. Просто сьогодні «Шахтар» - це машина, яку неможливо спинити. Він навіть у Лізі чемпіонів є грізною силою, з якою рахуються всі. Вони вийшли на високий рівень і зараз на ходу.

- У зв'язку з цим інтрига в боротьбі за чемпіонство вже зникла?
- Я не сказав би, бо ще грати й грати. У житті усяке буває. Після зимового періоду команди змінюються. Хтось додає, хтось, навпаки, скидає оберти. Пригадую, не так давно «Динамо» теж випереджало «Шахтар» на дев'ять очок, але в підсумку гірники таки їх наздогнали. Тому можливо все.

До речі, цей чемпіонат цікавіший за попередній, бо вже маємо чотири команди, які борються за чемпіонство. Он «Дніпро» як додав!

- Що скажете про найрезультативніший матч чемпіонату?
- «Металург» набирає обертів і знаходить свою гру. За відгуками знайомих знаю, що Максимов забороняє гравцям вибивати м'яч будь-куди. Він проповідує вихід із захисту через низький пас. Гравці «Металурга» якраз люблять таку манеру гри. «Кривбас» зіграв жахливо у захисті, а у «Металурга» у ворота залітало все, що можна. Ми стали свідками стовідсоткової реалізації гольових моментів.

galsports.com

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 сентября 2024, 12:58 49

На заметку Сергею Реброву

Комментарии