Карпаты – Арсенал. Анонс

Роззброїти «канонірів»

У неділю, 30 вересня, «Карпати» після майже місячної перерви знову повернуться на поле стадіону «Україна». Підопічні болгарина Ніколая Костова прийматимуть столичний «Арсенал», який тренує білорус Леонід Кучук. «Зелено-білі» намагатимуться перервати програшну у лізі серію з трьох ігор та взяти реванш за квітневу київську поразку від «канонірів».

«Арсенал» розпочав чемпіонат з двох поразок від «Шахтаря» та «Динамо», після чого видав безпрограшну серію з шести ігор, у яких підопічні Леоніда Кучка здобули чотири перемогу. В минулому турі каноніри зазнали розгромної гостьової поразки від донецького «Металурга» (0:5).

Загалом за плечима «Карпат» та «Арсеналу» вже 30 (!) ігор у чемпіонатах. У Львові баланс ігор віддає перевагу господарям поля, які по шість раз перемагали та грали внічию з киянами, і тричі програвали суперникам. Востаннє «Карпати» перемагали вдома «Арсенал» у серпні 2010 року. Цікаво, що у всіх шести домашніх переможних матчах львів'яни долали канонірів лише з різницею в один м'яч.

Востаннє «Карпати» зустрічались з «Арсеналом» 22 квітня цього року в Києві і тоді напружену вольову перемогу здобули «каноніри» - 3:2. У львів'ян забивали голи Авелар та Гладкий, у гостей - Шацьких (двічі) та Кобахідзе. До речі, Шацьких серед діючих «канонірів» найбільше забивав «Карпатам» - чотири рази.

Цього разу «Арсенал» приїде до Львова в ролі «раненого звіру», адже в минулому турі зазнав розгромної поразки від донецького «Металурга». У цій грі були вилучені з поля Шахов та Флореску, які пропускатимуть гру з «Карпатами». Натомість після відбуття кваліфікації рветься в бій «карпатівець» Кас'ян. Продовжують перебувати у «карпатівському» лазареті Зеньов, Болохан та Голодюк, а до списку травмованих канонірів входять Куанса, Мазілу та Рафаел Сантос.

На новий бій «Карпат» з «канонірами» призначили одесита Віктора Швецова, який, відбувши дискваліфікацію після скандального травневого першолігового матчу у Севастополі, проведе першу у цьому чемпіонаті гру. В матчах з іншими суперниками при Швецові «Карпати» набирали очки в 11-ти іграх з 14-ти, а «Арсенал» - у 5-ти з 11-ти. Швецов був головним арбітром і останнього домашнього матчу «Карпат» проти «Арсеналу». Тоді після несподіваної розгромної поразки «зелено-білих» з рахунком 0:3 пішов у відставку тодішній наставник «Карпат» Олег Кононов.

У цьому матчі очікується і ювілей. У разі виходу на поле 100-й матч у Прем'єр-лізі зіграє захисник «зелено-білих» Ігор Ощипко.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Ощипко, Пластун, Балажиц, Озаркив - Ткачук, Штилич, Худобяк - Лукас, Касьян, Ксенз

«Арсенал»: Панькив - Полевой, Симоненко, Матуку, Леандро - Старгородский, Максимов, Щацких, Кобахидзе - Адийя, Гоменюк

Травмы: Зенев, Болохан, Голодюк («Карпаты») - Куанса, Мазилу, Рафаэл Сантос («Арсенал»)

Дисквалификации: Шахов, Флореску (оба - «Арсенал»)

Котировки букмекеров:
Bwin - 2,85 - 3,10 - 2,3
William Hill - 2,75 - 3,00 - 2,35
Betfair - 2,75 - 3,10 - 2,30

30 сентября, воскресенье
«Карпаты» - «Арсенал»
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Виктор Шевцов (Одесса)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 10 мая 2024, 00:03 39

«Рома» не сумела удержать победу и прервать невероятную серию немецкой команды

Комментарии