Генрих МХИТАРЯН: «50 голов за сезон? Это вполне реально»

Армянский легионер «Шахтаера» - о своем старте в чемпионате

Таким показником не може похвалитися жоден футболiст чемпiонату України! Гравець «Шахтаря» Генрiх Мхiтарян у шiстьох стартових турах забив аж десять голiв.

Хоч дiє вiн на позицiї пiвзахисника, а не нападника. Про свою гольову активнiсть Генрiх Мхiтарян розповiв «Експресу» .

- У матчi з «Чорноморцем» ви вiдзначилися хет-триком i залишили далеко позаду всiх переслiдувачiв у гонцi бомбардирiв. Чим пояснити такий врожай голiв?
- Я почав бiльше забивати, бо тепер краще розумiю партнерiв на футбольному полi. Якби не мої одноклубники, не було б нiчого. Мої голи - це результат командної, а не iндивiдуальної гри. Ось я вiдзначився десять разiв.

I жодного разу самотужки не забивав, жодного разу не засмутив кiперiв зi штрафного чи пенальтi, а лише замикав атаки, органiзованi всiєю командою. Дай Боже, аби мiй гольовий показник i далi зростав.

- Якщо так триватиме, то за весь чемпiонат ви заб'єте 50 голiв!
- А чому б нi? Хочу забити 50 голiв за сезон. Так, це багато, бо найкращий бомбардир першостi України зазвичай забиває вiд 10 до 20 голiв. А я не спинюся на досягнутому i постараюся не полишати футбольне поле без гола.

50 м'ячiв за сезон - це цiлком реально. Головне - реалiзувати всi свої моменти. Ну хоча б бiльшiсть...

- Але ж ви не форвард, а пiвзахисник. Невже Мiрча Луческу порадив вам частiше брати участь в атацi?
- Нi, я виконую тi самi функцiї, якi виконував у минулому сезонi. Амплуа не змiнилося. Мушу вiдпрацьовувати як у захистi, так i в нападi. А головна моя мiсiя - допомогти командi виграти.

- Як Мiрча Луческу реагує на такi злети пiдопiчних?
- Повiрте, вiн не хвалить нас за такi добротнi дiї, бо це наш обов'язок - показувати хорошу гру. А коли гри немає, то критикує. Певен, що тренер стежить за моїми дiями, але особисто менi Луческу нiчого не каже.

- А Ринат Ахметов уже звернув увагу на вашу результативнiсть? Премiю не виписує?
- Нi, Ринат Ахметов премiї менi не виписав. I я на неї не розраховую. Такого у контрактi не передбачено. Ми заробляємо премiальнi за перемоги, а не за особистi показники.

- Невдовзi «Шахтар» стартує в Лiзi чемпiонiв. Скiльки голiв сподiваєтеся забити у груповому турнiрi?
- Жодного матчу без забитого гола - таке моє завдання. Думаю, ця мета цiлком реальна.

- Ви якось шлiфуєте вмiння забивати голи?
- Так, i не лише на тренуваннi, але й пiсля занять. Залишаюся на декiлька хвилин на стадiонi, аби попрацювати над недолiками. Повiрте, поле для прогресу величезне. Працюю як фiзично, так i технiчно. Iдеального футболiста на свiтi немає.

Бiльше працюєш - матимеш кращий результат. Головне, що я помiчаю свої недолiки. Неодноразово критикую свою гру навiть пiсля перемоги.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 23:55 0

Роман Яремчук из «Валенсии» заявил, что поговорит об этом в конце сезона

Комментарии