Поцілили в “десятку”

Чемпіонат світу зі стрільби тільки-но досягнув екватора, а в скарбничці української збірної вже десять медалей

Ювілейну десяту нагороду заробила в стрільбі лежачи з малокаліберної гвинтівки з дистанції 50 м наша жіноча команда. Наталія Кальниш із Дніпропетровська, Олена Давидова з Чернігова, а також львів'янка Леся Леськів стали третіми, пропустивши вперед німкень і представниць Казахстану. Зазначимо, що на попередньому світовому форумі чотири роки тому українкам не вдалося пробитися до числа призерів у цьому виді стрільби.

Найбільший внесок у командну "бронзу" Наталії Кальниш - 591 очко. По 585 "вибили" Давидова та Леськів. Українки та казахстанські спортсменки набрали в підсумку однакову кількість балів - 1761. Проте за додатковими показниками на сходинку вище піднялися наші суперниці. Переможниці - німкені - показали результат 1766, що на двадцять очок менше від світового рекорду, який радянська команда встановила на чемпіонаті світу-1990 в Москві. До речі, серед рекордсменок тоді була львів'янка Леся Леськів, яка нині є найстаршою та найдосвідченішою кульовичкою в збірній України. У неї за плечима три Олімпіади - в Атланті, Сіднеї та Афінах. В особистих змаганнях у стрільбі лежачи Леськів показала лише 33-й результат (588 очок). Утім нагадаємо, що напередодні світового форуму львів'янка отримала травму. Краще в цій вправі виступила Наталія Кальниш (14-те місце, 592 очки). Дніпропетровська кульовичка могла поборотися за медаль в іншій дисципліні - МГ-5, у якій вона виборола олімпійську ліцензію, ставши срібною призеркою на етапі Кубка світу в Італії. Проте не змогла покращити своїх позиції після кваліфікації й у підсумку залишилася восьмою. Кальниш, нагадаємо, чотири роки тому в обох видах стрільби з гвинтівки була серед призерок. У Загребі українське тріо також замкнуло п'ятірку найсильніших команд світу в МГ-5.

Реальні шанси втрутитися в розподіл медалей у стрільбі по рухомій мішені з 10 м мав Владислав Прянішніков. 23-річний кримчанин очолював турнірний протокол після першої половини змагань (293), однак у другій його приціл дещо збився (285). У підсумку п'яте місце. В командних змаганнях у цій вправі українці зупинилися за крок від п'єдесталу.

Наостанку додамо, що свої перші постріли в хорватському тирі зробила олімпійська чемпіонка Афін Олена Костевич. Чернігівчанка, виступаючи не у своїй коронній пневматиці, показала одинадцятий результат. Юлія Коростильова зі Львова стала 49-ю в тій же вправі - МП-6. У командному заліку згадані пістолетниці разом із досвідченою Світланою Чередіновою вибороли одинадцяте місце.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 08:56 151

Киевляне обязаны перед очной встречей с «Шахтером» сыграть без недобора