Книга о коррупции в футболе, которую ФИФА хотела запретить!

Як вони вкрали у нас гру: історія чемпіонатів світу з футболу

Автор описує історію чемпіонатів світу з футболу в ХХ ст. - найцікавіші моменти матчів, закулісну гру, комерціалізацію та корупцію на найвищому рівні. Оповідь базується на численних спогадах та інтерв'ю, зокрема з двома президентами ФІФА - Жуаном Авеланжем та Зеппом Блаттером - та легендарним Пеле.
Щорічний фінансовий обіг футболу - 255 мільярдів доларів. У цій галузі прямо чи побічно працевлаштовані понад 450 мільйонів людей. У 198 країнах функціонують національні асоціації, афіліовані з ФІФА. У моїй організації більше країн, ніж з ООН. Це вже не «Держава - це я», це - «світ - це я». Жуан Авеланж, як і багато інших правителів, посилював свою позицію на престолі, неухильно розширюючи імперію.
За двадцять чотири роки його правління футбол трансформувався. За ці двадцять чотири роки, попри надлишок комерціоналізму, що затоплює футбол, гра зміцнила свої позиції в народі. За результатами недавнього опитування 95% британців 20-34 років між сексом з ідеальною жінкою і матчем Чемпіонату світу з футболу оберуть останній.
Дейвід Єллоп
(Переклад: Олександр Стукало)
- Темпора, 2012. - 664 с.
- м.Київ. - Наклад 1073 шт.
ISBN: 978-617-569103-8
Жанр:
- Сучасні переклади
- Спортивне
- Історична документалістика
КУПИТЬ КНИГУ
«Як вони вкрали у нас гру»
ЦИТАТИ:
Футбол був справді гарною грою - безкласовою, безрасовою, об»єднавчою. Гра дала нам універсальну мову, пропонувала чарівні ідеали, у багатьох сенсах вона була зразком того, як потрібно жити. У грі була єдність, чесність, етика й мораль. Усього цього більше немає. Вони все вкрали. Вони вкрали гру.
«Девід Єллоп був першим, хто написав про корупцію у футболі. У своїй розвідці він викриває темні сторони президенства Зеппа Блаттера за час його головування у ФІФА. А також показує, завдяки яким махінаціям чільнику ФІФА вдалося отриамати свою посад».
Guardian.co.uk
ПРО АВТОРА:
Девід Єллоп
David Yellop (1937, Лондон) - британський письменник, публіцист, спеціалізується на кримінальних розслідуваннях. Автор книжок про серійних вбивць, міжнародну наркоторгівлю, корупцію, інтриги католицьких сановників.
Tempora.com.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 32

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии