У Будапешті завтра стартує чемпіонат Європи з водних видів спорту

Збірна тримається на трьох китах

Першими боротьбу розпочнуть представниці синхронного плавання. Втім у цьому виді програми змагань через його суб'єктивність українській команді завжди було надзвичайно важко боротися за медалі. Тож сподівання покладають насамперед на стрибунів у воду та плавців.

Перші мають наміри "виловити" в угорському басейні щонайменше сім нагород, принаймні так стверджує головний тренер нашої збірної Юрій Осіпчук. Українські спортсмени впевнено розпочали сезон, відзначившись на п'єдесталі декількох серйозних міжнародних турнірів, зокрема, Кубку європейських чемпіонів у Швеції та чотирьох етапах серії Гран-прі в Німеччині, Мадриді, Китаї й Італії. Дванадцять медалей привезли українські стрибуни у воду з молодіжної континентальної першості, що проходила в червні на Пальма де Мальорка. У Будапешті разом із досвідченими Антоном Захаровим, Оленою Федоровою та Христиною Іщенко виступатимуть і зовсім юні Ілля Кваша, Марія Волощенко та Катерина Жук.

Оптимістично налаштований і наставник збірної України з плавання Іван Сівак. У Будапешті честь нашої держави захищатимуть 24 чоловіки та 12 жінок. Як і слід було очікувати, найбільші надії тренерський штаб покладає на Яну Клочкову, Олега Лісогора й Андрія Сердінова. "Є також велика група спортсменів, від яких ми сподіваємося виходу у фінал і потрапляння в трійку призерів чемпіонату. Це: Ірина Амшеннікова, Катерина Зубкова, Сергій Адвена, Ігор Борисик та інші, - повідомив в інтерв'ю сайту sports. com.ua Іван Сівак. - У Берліні мали п'ять золотих нагород, але всі - на рахунку Лісогора та Клочкової. Хотілося б, щоб цього разу п'ять золотих медалей здобули п'ять різних спортсменів". У Києві напередодні від'їзду збірної відбулося відкрите тренування, на якому можна було побачити всіх лідерів українського плавання, крім Яни Клочкової. "Золота рибка" відмовилася від спілкування із журналістами через застуду. У Будапешті вона виступить лише на одній дистанції - 200 м комплексом. Україну також представлятимуть чотири спортсмени в плаванні на відкритій воді. На дистанціях п'ять і десять кілометрів, які ввійдуть у програму пекінської Олімпіади, заявлено Ігоря Червінського, Олександра Безуглого, Світлану Расторопову та Наталю Самородіну.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 15:51 5

«ПСЖ» рассматривает трансфер Андрея летом