Карпаты – Таврия. Анонс

Карпатівська прем’єра Костова

У суботу, 4 серпня, «Карпати» на стадіоні «Україна» на поєдинок проти «Таврії» вийдуть під керівництвом нового головного тренера - болгарина Ніколая Костова. Цікаво, що тренерський дебют Костова станеться у матчі проти суперника «зелено-білих», тренерський штаб якого очолює львів'янин Олег Лужний, якому, до речі, у неділю виповниться 44 роки.

Це буде ювілейна, 20-а в рамках чемпіонатів України, виїзна проти «Карпат» гра «Таврії», яка, нагадаємо, саме у Львові 20 років тому стала переможцем першого національного чемпіонату. І після попередніх зустрічей перевага на боці «Карпат», які 10 раз перемагали кримчан, чотири рази грали внічию та у п'ятьох поєдинках зазнавали поразок. Останній приїзд кримчан до Львова ще під керівництвом Семена Альтмана відбувся 11 березня цього року, на «Арені-Львів» і завершився перемогою «Таврії» з рахунком 3:2. У складі «Карпат», якими на той час керував Володимир Шаран, відзначилися Перес Лукас та Олександр Кас'ян, у кримчан - Антон Шиндер, Сергій Назаренко та один м'яч у свої ворота «зрізав» Степан Гірський.

У новому поєдинку в «Карпатах» може дебютувати боснійський півзахисник Семір Штіліч. Багато нових гравців з'явилося влітку і в складі «Таврії» - Сергій Погорілий («Арсенал»), Олександр Романчук («Волинь»), бразильці Едуарду Нету («Вілла Ріо», Бразилія), Селіо Сантос («Дачія», Молдова), екс-нападник «Карпат» Юрій Габовда («Кривбас»), які вже грали у чемпіонаті. До речі, крім Габовди кольори кримчан захищають ще двоє екс-«карпатівці» - 35-річний капітан «Таврії» Володимир Єзерський та Максим Фещук. З особливим відчуттям сяде на тренерську лаву «Таврії» і помічник Олега Лужного Володимир Журавчак, який у 1995-1996, 2002 роках був головним тренером «Карпат» (43 гри).

Крім Ніколая Костова, вперше перебуватимуть на тренерській лаві «Карпат» і його помічники у новому тренерському штабі «зелено-білих», до якого увійшли болгари Веселін Атанасов та Неделчо Матушев. Тренером з фізпідготовки призначено словенця Мартіна Магістера. З попереднього тренерського штабу Павла Кучерова залишився лише тренер воротарів Олег Венчак.

При головному арбітрові матчу Дмитру Жукову, який провів у Прем'єр-лізі наразі 27 ігор, «Карпати» провели дві гри, у яких по разу перемагали та програвали, а «Таврія» - три поєдинки, де набрала 4 очки.

Тож, «Карпати» під керівництвом нового тренера прагнутимуть здобути першу у новому сезоні перемогу. Разом з тим Олег Лужний у кожній грі теж налаштовує своїх підопічних на максимальний результат, тим більше у рідному місті. А що з того вийде дізнаємось після фінального свистка Дмитра Жукова.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Ощипко, Милошевич, Пластун, Тосик - А. Ткачук, Худобяк, Голодюк - Ксенз, Гладкий, Лукас

«Таврия»: Кахриман - Эдуарду Нету, Селио Сантос, Езерский, Буссаиди - Любичич, Гомес, Путраш, Назаренко, Калиниченко - Шиндер

Травмы: Болохан, Зенев («Карпаты»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 2,65 - 3,10 - 2,50
WilliamHill - 2,60 - 3,10 - 2,40

4 августа, суббота
«Карпаты» - «Таврия»
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Дмитрий Жуков (Донецк)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 07:00 0

Нынешняя команда Виктора Скрипника сыграет с предыдущей, которой он руководил в первом круге

Комментарии