ШТИЛИЧ: «Пришел помочь Карпатам подняться на новый уровень»

Новичок «Карпат» дал интервью клубной пресс-службе

Нове придбання «зелено-білих», як і два попередні новачки, людина відома у футболі. Свого часу талановитого хавбека хотіли бачити в лондонському «Арсеналі». Воно й не дивно, хто ж не хоче підсилитися гравцем, який по-справжньому вміє вести гру, віддавати гольові передачі та самотужки завершувати атаки. Знайомтесь: Семір Штіліч - третій новобранець «Карпат».

- Я народився у Боснії, де й провів свою молодість. Професійним футболом почав займатися з 7-и років. Грав у найвідомішому тамтешньому клубі «Железнічар». Згодом перейшов до польського «Леха». Це були дуже приємні часи. Команда була одним з лідерів чемпіонату, вигравала трофеї: медалі, кубки, Суперкубок. Ми постійно грали в єврокубках. Але тепер я в «Карпатах». Приїхав сюди, щоб допомогти новій команді досягнути кращих результатів і піднятися на вищий рівень.

- Ти є гравцем збірної, але виступаєш за неї не часто. Чому?
- Справді, я зіграв за головну команду країни небагато - 7 матчів. Але мене постійно викликають на матчі. Останні поєдинки я пропустив, бо не грав за «Лех». Але сподіваюся, зараз я матиму постійну ігрову практику і повернуся до збірної.

- А чому ти не грав в «Леху»?
- У мене закінчувався контракт. До того ж я хотів щось змінити, перейти на вищий рівень, до сильнішого чемпіонату. Думаю, мені це вдалося.

- Ходили чутки, що тебе хотів бачити у своєму складі лондонський «Арсенал»...
- Знаю, що мною цікавилося чимало клубів. Але життя гравця непередбачуване. Свого часу я обрав «Лех» і про це не шкодую. Тепер я в «Карпатах» і маю бажання тут закріпитися.

- Що тобі відомо про нову команду?
- Я бачив останню гру проти «Іллічівця». Що тут говорити, це прикра випадковість. Я знаю, що команда здатна на більше. «Карпати» будуть додавати, бо є сильні гравці і вони виступатимуть краще. Загалом про «Карпати» мені поки що багато не відомо. Але в Інтернеті я час від часу переглядав новини про львівську команду. Ще мені місто сподобалося, дуже гарне.

- На якій позиції тобі найзручніше грати?
- Я атакувальний півзахисник, плеймейкер. Загалом за «Лех» я забив близько 20-и голів в усіх турнірах, а ще віддав понад 40 гольових передач.

- За традицією, новачки мають можливість звернутися до фанів «Карпат».
- Я приїхав сюди грати, щоб принести «Карпатам» щось нове. Впевнений, що у нас все вийде.

- Наостанок скажи, що означають татуювання на твоїх ліктях у вигляді зірок?
- Це питання мені задають уже 4 роки. Але поки що ніхто відповіді не почув. Це моя таємниця.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 19:15 0

Тиаго Силва вернулся в команду Флуминенсе

Комментарии