Карпаты – Ильичевец. Анонс

Буде непросто, але «Карпати» готові перемагати

У суботу на стадіоні «Україна» відбудеться довгоочікуване відкриття у Львові нового футбольного сезону. «Карпати» поміряються силами з «Іллічівцем», який в історії зустрічей давніх суперників ще жодного разу не перемагав на полі «зелено-білих». Однієї з «родзинок» матчу є те, що у складі маріупольської команди виступають колишні гравці «Карпат» Денис Кожанов, Микола Іщенко та Костянтин Кравченко.

У 44-річній історії попередніх домашніх поєдинків «Карпат» та «Іллічівця» львів'яни ще жодного разу в чемпіонатах не дозволяли маріупольцям повертатись додому з максимальним багажем очок. А в 12 матчах чемпіонату України «Карпати» на своєму полі перемагали «Іллічівець» дев'ять разів і тричі суперники порівну ділили очки. При цьому «зелено-білі» забили 27 голів, а пропустили лише вісім. Востаннє азовці приїжджали до Львова у листопаді минулого року. Тоді «Іллічівець» з зазнав розгромної поразки з рахунком 3:0, а для Павла Кучерова це була перша у Прем'єр-лізі перемога на посту керманича «Карпат». Тоді голи у маріупольські ворота забивали Сергій Кузнєцов (двічі) та Артем Федецький. А з діючих «карпатівців» раніше «підбирали ключі» до воріт «Іллічівця» Ігор Худоб'як, Андрій Ткачук та Олег Голодюк. Цікаво, що серед авторів голів у ворота «Карпат» є Олександр Кас'ян, який нині захищає кольори львівського клубу і рішуче налаштований у суботу на гру проти своїх партнерів.

У складі ж львів'ян може дебютувати екс-захисник варшавської «Полонії» 25-річний Якуб Тосік, який раніше шість сезонів відіграв і за ГКС «Белхатув». В активі Тосіка, який може зіграти як на фланзі оборони, так і у півзахисті, дві гри у складі національної збірної Польщі. До речі, Тосік у складі «Белхатува» приїжджав до Львова у жовтні 2007 року, де поляки зіграли внічию з «Карпатами» - 0:0, і відіграв тоді другий тайм. А з тодішнього складу «зелено-білих» діючими «карпатівцями» залишились Худоб'як, Ткачук та Кополовець. У складі «Карпат» Тосік виступатиме під номером 24.

Новий-старий наставник «Іллічівця» Микола Павлов, який найчастіше у лізі керував діями азовців, в минулому турі у Харкові через бюрократичні трансферні причини не мав прав перебувати на тренерській лаві «Іллічівця», спостерігаючи з трибун за діями на полі. А на тренерській лаві перебував досвідчений Іван Балан - багаторічний помічник Павлова.

Павло Кучеров перед грою зазначив, що «загалом перед цим матчем настрій у команди непоганий. Ми привезли з Луцька одне очко, але вже вдома нас влаштує перемога. Маємо постаратися і виграти у непростого суперника. «Іллічівець» це рівна команда, без слабких місць. Гравці діють агресивно та дисципліновано. Нам буде непросто, але ми зробимо все необхідне, щоб виграти».

Головним арбітром матчу «Карпати» - «Іллічівець» призначено 31-річного Ярослава Козика з Мукачеве, який у Прем'єр-лізі провів 13 ігор. Цікаво, що обидва суперники при ньому завершували матчі лише внічию: один раз львів'яни і двічі - маріупольці. Чи збережеться ця «мирна» статистика і в суботу?

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Ощипко, Милошевич, Пластун, Озаркив - А. Ткачук, Голодюк, Худобяк - Гладкий, Касьян, Лукас

«Ильичевец»: Худжамов - С. Шевчук, Чижов, Ищенко, Бутко - Виценец, Окриашвили, Кожанов, Таргамадзе - Ярошенко, Мандзюк

Травмы: Зенев, Болохан («Карпаты»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 2,20 - 3,20 - 3,00
WilliamHill - 2,25 - 3,10 - 2,80

21 июля, суббота
«Карпаты» - «Ильичевец»
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)
Прогноз Sport.ua - 2:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Война | 04 мая 2024, 15:42 4

Бывший теннисист считает, что уровень нравственного качества определенных структур должен измениться

Комментарии