Болельщики Кривбасса требуют отставки руководства клуба

Фанаты криворожской команды обратились в ФФУ и ПФЛ

Шановна громадськість та засоби масової інформації!

Футбольний клуб Кривбас переживав у своїй історії не мало злетів і падінь. Були успішні виступи - бронза чемпіонату України, а також чорна смуга - 14 місця у вищому дивізіоні.

Незважаючи на це, команда з Кривого Рогу завжди відрізнялася самобутністю і принциповістю. Вихованці криворізького футбольної школи служили на благо всього Українського спорту.

Проте та ситуація, яка склалася в клубі з 2007 року, після того як команда перейшла під керівництво нового президента Олександра Лівшиця, ганьбить весь наш регіон. Ми прекрасно розуміємо, що такі слова як дербі і принциповий бій за регіональною ознакою - такі які властиві Англії (Манчестерське дербі), Італії (Міланське дербі, столичне побоїще Лаціо та Роми) Німеччини (Рурське дербі - Дортумнской Борусії і Шальке) для Україні ще довго будуть залишатися всього лише словами.

З приходом Олександра Лівшиця наша улюблена команда повільно але впевнено скочується в фарм клуб найпринциповішого суперника дніпропетровського Дніпра. Головна причина такої ситуації на нашу думку, уболівальників, є керівництво команди і за різними чутками справжній власник клубу Ігор Коломойський який за сумісництвом є власником Дніпра.

Напевно, ні в одній країні Європи немає ситуації, коли побічно або напряму двома клубами володіє одна і та ж особа, а після такого успішного проведення Євро 2012, наша країна не може собі дозволити таку ганьбу. Така ситуація вбиває в нас, як вболівальників і головних споживачів футбольного продукту, та й зрештою мешканців кривого рогу, інтерес і віру в чесний чемпіонат.

В недавньому інтерв'ю колишній головний тренер нашого клубу Віталій Кварцяний наші підозри тільки підтвердив.

Через ЗМІ (бо іншого виходу немає), звертаємося до справжніх власників «ФК КРИВБАС» З ВИМОГОЮ:

1) Покинути команду і перестати знущатися над почуттями вболівальників

2) Виставити футбольний клуб на публічні торги, щоб команда здобула незалежних інвесторів, які забезпечать розвиток команди

3) Забезпечити прозорість і публічність продажу клубу з присутністю активу уболівальників

Шановні керівники Прем'єр-ліги та Федерації футболу, просимо ВАС:

1) розробити регламент таким чином, щоб не з'являлися фарм клуби більш забезпечених команд для цього пропонуємо:

а) змінити регламент таким чином, щоб не допустити в заявці більше 3 гравців в оренду команди прем'єр-ліги (така норма діє в Англії)
б) дотримуватися правил ФІФА про фінансовий фейр-плей команд

2) Простежити за прозорістю проведення торгів з продажу ФК Кривбас

Шановні керівники Федерації футболу України та Прем'єр-ліги, та ситуація, яка виникла навколо Кривбасу, ганьбить не тільки окремий регіон чи місто. Це пляма на репутації всього нашого футбольного співтовариства. Чесного чемпіонату не буде до тих пір, поки в нашій футбольної сім'ї не з'являться незалежні клуби, що підвищить якість чемпіонату і нашої національної команди.

Сподіваємося на те, що наші звернення допоможе знайти нашому клубу незалежного інвестора з амбіціями. І період фарм-клубу Дніпра буде всього лише кошмарним сном. Це наш єдиний спосіб вплинути на ситуацію. СПОДІВАЄМОСЯ, ЩО ГОЛОС ВБОЛІВАЛЬНИКІВ В НАШІЙ ФУТБОЛЬНІЙ КРАЇНІ все таки ЩОСЬ ТАКИ ВАРТУЄ.

Уболівальники ФК Кривбас, kryvbas.at.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 18 мая 2024, 01:17 5

Вес Усика случайно объявили на 10 фунтов большим, чем на самом деле

Комментарии