На що здатна Україна?

Думки Бєланова, Ващука, Несмачного і Заварова

Збірна України виступатиме на Евро-2012 на правах господаря. Ще донедавна прогнози експертів щодо гри нашої команди були невеселими, відомі футболісти били на сполох і прогнозували ганьбу. Нині ж, перед самісіньким початком Євро, українці налаштовані неоднозначно.

Тож чого очікувати від збірної України? На це питання ми попросили відповісти відомих у минулому футболістів.

Ігор Бєланов, колишній футболіст «Динамо» та збірної СРСР, володар «Золотого м'яча»:
- Що сіє паніку та страх? Поразки в товариських матчах. Це не біда. Ось програли туркам. Без невдач не буває перемог. Нині чую, що англійці, французи чи шведи є сильнішими за нас. Неправда, футбол вирівнявся. Хто б міг повірити, що збірна Греції здатна виграти чемпіонат Європи? А 2004 року це сталося. Вірю, що Україна також тріумфує. У футболістів з'явилася віра в перемогу. Олег Блохін абсолютно нормально і грамотно готував команду. Він переглянув усіх кандидатів. Усе буде гаразд. Наша збірна може всіх здивувати. Багато хто українців недооцінює. А зараз у нашій збірній зібралися наполегливі хлопці.

Владислав Ващук, екс-гравець «Динамо» та збірної України:
- Думки про сором та ганьбу, звісно, лізуть у голову. Особливо після поразок від Австрії та Туреччини. Але Блохін не допустить такого. Думаю, усі полегшено зітхнуть, якщо Україна вийде з групи і програє у чвертьфіналі. Тоді не буде жодних претензій. А за сприятливих обставин команда Блохіна може навіть виграти чемпіонат Європи. Я брав участь в чемпіонаті світу в Німеччині. Знаю, як турніри такого масштабу загартовують футболістів. Вони вийдуть з групи і захочуть дістатися півфіналу. потім - фіналу, і, врешті решт, матимуть величезне бажання підняти над головою кубок. Певен, що кожен гравець збірної вірить у те, що може стати чемпіоном Європи. Інша річ, що суперники не сприймають нашого оптимізму серйозно. І це лише плюс для українців, бо суперники нас недооцінюють.

Андрій Несмачний, колишній захисник національної збірної України:
- Коли ми починали відбірний цикл чемпіонату світу - 2006, то Олег Блохін заявив, що Україна вийде з групи і посяде перше місце. Чимало людей з насмішкою відреагували на ці слова. Ми залишили позаду Туреччину, Грецію, Данію. Так само нинішня збірна... Вона може вийти з групи. Це завдання цілком реальне.
Не приховую побоювання, що не всі гравці мали ігрову практику у своїх клубах. Сподіваюсь, що це не буде великою проблемою. Ось перед чемпіонатом світу в Німеччині я також не завжди грав за «Динамо». Проте в Німеччині мав велике бажання і відіграв непогано. Так само нинішні збірники. Бажання нівелює всі недоліки.

Олександр Заваров, колишній гравець «Динамо» та збірної СРСР:
- Нам треба бути готовими до найгіршого, але надіятися на краще. Я наважуся сказати, що Україна належить до чотирьох фаворитів турніру і перебуває в одному ряді з Німеччиною, Іспанією та Францією. Ми можемо дійти до фіналу за однієї умови: якщо Блохін і компанія пройдуть груповий турнір. Ця стадія буде найскладнішою. На ейфорії хлопці можуть пробитися аж до фіналу.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Комментарии