БОНДАРЕВ: «КДК ФФУ вводит в заблуждение общественность»

Глава Дисциплинарного комитета УПЛ прокомментировал дисквалификацию Айоделе Аделейе

Рішення КДК ФФУ дискваліфікувати футболіста «Таврії» Аделейе за кілька годин до початку матчу кримської команди викликало великий резонанс. Після інтерв'ю голови цього органу Стефана Решка сайту Ua.championat.com, до прес-служби ПЛ почали надходити запити про коментар висловлювань пана Решка. На запитання, що цікавить ЗМІ, відповів голова Дисциплінарного комітету ПЛ Максим Бондарев.

− Максиме Валентиновичу, у недавньому інтерв'ю Решко заявив, що КДК ФФУ отримав всі необхідні документи «напередодні травневих свят «транзитом» через Прем'єр-лігу». Чи справді мало місце затягування часу з боку ліги?
− Епізод, який був розглянутий КДК ФФУ, як відомо, стався у матчі «Таврія» - «Металург» 24 квітня. Наступного дня донецький клуб направив до ДК ПЛ клопотання про застосування санкцій до футболіста кримчан Аделейе. І вже 26 квітня ми, керуючись рішенням КДК ФФУ по аналогічній справі, переправили листа до Контрольно-дисциплінарного комітету із проханням терміново розглянути клопотання «Металурга». Таким чином, у Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ було ще два робочих дні − 27 та 28 числа − до настання встановлених урядом вихідних. Тому будь-які натяки вбік Прем'єр-ліги або ДК ПЛ на затягування часу розцінюватиму як намір відвести увагу громадськості від суті питання та спробу перекласти відповідальність за прийняте рішення з хворої голови на здорову.

− Як Ви можете пояснити те, що почастішали, так би мовити, «випади» голови КДК ФФУ на адресу ДК ПЛ?
− Чомусь КДК ФФУ останнім часом постійно згадує Прем'єр-лігу у негативному контексті. То ми недостатньо адекватно реагуємо на порушення, то розгляд справи знаходиться поза межами нашої компетенції, як у випадку із Матюхіним, то навпаки, як в епізоді із Хачеріді, − нас називають першою інстанцією, попри те, що необхідних повноважень КДК ФФУ сам же нас і позбавив. Тепер голова комітету ніби хоче зіштовхнути нас із «Таврією», натякаючи, що Прем'єр-ліга несвоєчасно передала документи. Я не можу пояснити чому Контрольно-дисциплінарний комітет федерації замість того, аби належним чином виконувати свою роботу, постійно дезінформує та вводить в оману футбольну спільноту.

fpl.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 17:27 7

Нападающий вернется в «Брюгге»

Комментарии