С. КРАВЧЕНКО: «В новом сезоне покажем себя во всей красе»

«Днепр» сможет навязать борьбу «Динамо» и «Шахтеру», уверен игрок

Півзахисник «Дніпра» Сергій Кравченко ділиться враженнями після зустрічі з «Металургом».

- Сергію, наскільки відсутність ряду ключових футболістів «Металурга» допомогла вам виграти?
- Судячи з рахунку, допомогла. Втім, це не головне. У нас мотивація була вищою. «Металург» своє завдання виконав, а ми, навпаки, прагнемо вигравати в кожному матчі. Це й зіграло основну роль.

- Здалося, що в центрі поля ви з Русланом Ротанем почувалися вільно…
- Це вам тільки здалося (сміється). У донеччан в цій зоні добре діяли Жорже Лазич та Василь Прийма, тому нам довелося попрацювати. Але мотивація та свіжість нам у цій зустрічі допомогли.

- «Дніпро» бореться за четверту сходинку?
- Так, у нас з «Арсеналом» різниця всього в одне очко. Тому все вирішиться в останньому турі. Перед нами стоїть завдання бути четвертими, адже ця позиція дає право грати на один раунд менше в кваліфікації до Ліги Європи.

- У чемпіонаті ви зіграли вже і з «Динамо», й з «Шахтарем», хто вам здався більш гідним золотих нагород?
- Складно відповісти. Більш видовищно грає «Шахтар», а «Динамо» - прагматичніше. Не можу сказати, хто більш гідний. Мені набридли суддівські помилки та скандали в нашому футболі. Коли всього цього не стане, тоді й скажу, хто кращий. Якщо всі перебуватимуть у рівних умовах, тоді й можна буде про щось говорити.

- З шансами зіграти на Євро-2012 в думках вже попрощалися?
- Не знаю, поки на мене ніхто зі збірної не виходив. Все вирішить Олег Володимирович Блохін. Я намагаюся в іграх за «Дніпро» демонструвати сто відсотків своїх можливостей. А наставникам збірної вже видніше, гідний Сергій Кравченко бути в збірній, чи ні.

- Коли «Дніпро» посягне на позиції двох грандів вітчизняного футболу?
- Щороку говоримо про це. Тому краще тепер промовчати стосовно цієї теми. Я впевнений, що скоро таке відбудеться. Просто хочеться, щоб у нашому футболі для всіх правила гри були однакові. Команда в нас хороша. Ближче до кінця сезону ми стабілізували гру, і якість полів нам у цьому посприяла, адже у «Дніпрі» вдосталь технічних виконавців. У новому сезоні, впевнений, покажемо себе в усій красі.

Дмитро ДОЙНІКОВ, газета Український футбол

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 06 июля 2024, 17:13 1

Экс-чемпион мира считает фаворитом Тайсона

Комментарии