Нідерландський вояж Пришнівського: Зі Скали до Вітесса?

Гравець «Скали» Володимир ПРИШНІВСЬКИЙ побував на оглядинах в нідерландському клубі «Вітесс»

Довідка. Володимир Пришнівський - атакувальний півзахисник стрийської «Скали». Виступає під № 11. У «Скалі» з 2011 року. Вихованець тернопільського футболу. Народився 5 лютого 1993 року. Зріст - 168 см., вага - 60 кг.
Статистика виступів у складі «Скали» в першості України серед команд 2 ліги (група «А»): сезон 2010/2011 рр. - 7 матчів; сезон 2011/2012 рр. - 17 матчів/1 гол. Кубок України - 2 матчі.

- Володю, нещодавно ви повернулися з оглядин в нідерландському клубі «Вітесс» з міста Арнем, що виступає в Ередивізії - вищому дивізіоні чемпіонату Голландії і посідає наразі 7 місце з 18 команд…
- Загалом у країні тюльпанів, вітряків та сиру я провів тиждень. Клуб «Вітесс» має давню історію. Заснований він 14 травня 1892 року. Незабаром святкуватиме своє 120-річчя.

- А як прийняли вас, де мешкали?
- Прийняли мене дуже добре. Проживав в місцевому готелі. Словом, усе було на найвищому рівні. Єдиний дискомфорт був у можливості спілкування, адже там не було жодного гравця з України. Хоча раніше, як мені розповідали, у «Вітессі» протягом 1996-2003 років виступав відомий за виступами у збірній України вихованець донецького футболу Євген Левченко.

Окрім тренувань, за «Вітесс» я провів контрольні ігри, пощастило навіть відзначитися забитим голом. Щодо тренувального процесу, то він, як і у всіх європейських клубах, побудований на роботі з м`ячем, на техніку, а не на «бігатні», як це практикують багато українських клубів. Загалом до цього я був готовий, оскільки у нас в «Скалі» також схожа метода, а різниця лише в деталях. Вразила раціональність голландців, у них все продумано до найменших дрібниць і побудоване для якнайкращого виступу головної команди клубу. А амбіції у них великі: перемога в найближчі два сезони в національному чемпіонаті.

- То що, слід очікувати першого міжнародного трансферу гравця стрийської «Скали» в амбітний «Вітесс»?
- Питання можливого трансферу вирішуватиме наш президент Микола Кміть разом зі своїм голландським колегою.

Розмовляв Юрій МИХАЛЮК

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 24 мая 2024, 07:15 1

Карл Фроч считает, что Тайсону помешало победить лишнее вмешательство его отца

Комментарии