Милиция предлагает проводить матчи Днепра без болельщиков

Правоохранительные органы обеспокоены после недавних беспорядков на игре с «Металлистом»

Начальник Дніпропетровського міського ГУВС Петро Чистяков заявляє, що міліція розглядає можливість проведення матчів ФК «Дніпро» без уболівальників.

«Тепер ми обмірковуємо такий варіант, щоб проводити подальші матчі «Дніпра» без уболівальників. Узгоджуватимемо все з Федерацією футболу України й ухвалимо остаточне рішення щодо цього», - сказав П.Чистяков на прес-конференції у вівторок.

Він нагадав, що 9 квітня відбувся футбольний матч «Дніпро» - «Металіст», на який прибули 550 харківських уболівальників. Після матчу виникла сутичка з використанням фаєрів. Дніпропетровські фанати заблокували південний вихід із «Дніпро-Арени», щоб не дати можливості виїхати автобусам із харківськими футболістами й фанатами.

За словами начальника Дніпропетровського міського ГУВС, харківські правоохоронці завчасно попередили, що серед уболівальників ФК «Металіст», які вирушають до Дніпропетровська, є агресивно налаштовані люди. Тому на прилеглу до стадіону територію було залучено 120 співробітників «Беркута» й 60 військовослужбовців внутрішніх військ. 80 співробітників полку патрульної служби Дніпропетровського міського управління міліції перебували в резерві.

Після матчу міліція затримала 60 уболівальників. Найстаршому затриманому хулігану - 31 рік, наймолодшому - 15.

За словами начальника Дніпропетровського міського ГУВС, більшість агресивних уболівальників - неповнолітні. Порушникам загрожує штраф від 50 до 119 грн.

Вісім співробітників міліції дістали травм.

Водночас у вівторок у місцевих ЗМІ Асоціація футбольних уболівальників Дніпропетровської області опублікувала заяву, в якій вибачилася за заворушення у другому таймі матчу.

«Звісно, Федерація футболу може ухвалити будь-яке рішення і зробити матчі закритими для вболівальників. Авжеж, ми дуже погано до цього ставимося, але поки що не думаємо про це. Щодо вчорашнього - негативне ставлення до вболівальників «Металіста» - це вже традиція: є вороги і є друзі. Але стосовно того, що вчора відбувалося на стадіоні, ми приносимо свої вибачення вболівальникам. Стосовно подій за межами стадіону - це хуліганство, й хуліганів треба карати. Проте щодо внесення цих людей до чорного списку - просто ми не віримо в чорний список. Він, можливо, й існує, але як можна викрити людину на стадіоні? На сьогодні всі люди проходять на матч знеособлено. Тобто ніхто не знає, де Іванов, де Петров, а де Сидоров», - зазначили в Асоціації футбольних уболівальників Дніпропетровської області.

interfax.com.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 13:33 0

В Ровно побывали две комиссии УАФ

Комментарии