Сергій КЛИМЕНТЬЄВ: «Недооцінки суперника не буде»

Інтерв’ю з капітаном «Сокола» напередодні старту фінальної серії ПХЛ

Перед стартом фінальної серії ми вирішили поспілкуватись з капітаном київського «Сокола» та одним із лідерів національної збірної команди України Сергієм Климентьєвим.

- Які враження залишив по собі перший чемпіонат Професіональної хокейної ліги?
= Найприємніші. Приємно дивитися за тим як хокей відроджується. Хочу висловити свою вдячність Юрію Загородньому та іншим людям, які безпосередньо пов'язані з цим процесом.
Звісно хотілося б бачити більшу кількість конкурентоздатних команд, адже наразі є четвірка сильних команд. Десь наближаються до них «Леви» та «Харківські Акули», які в окремо взятих матчах можуть попсувати нерви фаворитам.

- Вже завтра відбудеться перша гра фінальної серії. Наскільки «Донбас» є принциповим суперником для «Сокола»? Адже минулого року саме донеччани здолали у фіналі київський клуб…

- Минулого сезону чемпіонат України для нас майже нічого не значив. Всім добре відомо про непросту ситуацію в клубі в ті часи. На фоні нестабільного фінансування в попередні роки моральний стан гравців був далеким від оптимального. Сама гра відійшла на задній план.
Нинішній сезон - інша історія. Фінансування стабілізувалось. Команда провела якісну підготовку і, на мою думку, готова до фіналу. Ми налаштовані та мотивовані найкращим чином. Недооцінки суперника не буде.

- Які б сильні сторони команди-суперника Ви б відзначили?
- Після серйозної плинності кадрів на старті сезону склад донеччан стабілізувався. Де б я не грав - в Америці чи Росії - висока плинність кадрів ні до чого доброго не призводила. Коли гравець відчуває стабільність свого місця у складі та знає свої завдання, йому простіше виконувати свою роботу.

- Вже не за горами чемпіонат світу у Словенії. Вп'яте поспіль ми будемо боротись за вихід до елітного дивізіону. Ви, як багаторічний лідер команди, чого очікуєте від світового форуму?
- Багато що буде залежати від присутності у складі команди гравців основного складу «Донбасу». Це лідери збірної, які чудово зарекомендували себе на попередньому чемпіонаті. Важливо, щоб керівництво донецької команди відпустило гравців до лав національної збірної. Без них буде дуже складно.
Ми хочемо нарешті вийти до еліти світового хокею. Всі розуміють наскільки це важливо для країни, вболівальників та подальшого розвитку хокею в цілому.
Головним претендентом на одну з двох путівок до Топ-Дивізіону я вважаю Австрію. Це дуже сильна команда, у них сильний внутрішній чемпіонат, виступають дуже якісні легіонери. Але й з ними можна грати, що ми довели два роки тому (на чемпіонаті світу в Тілбурзі - прим. автора). Решта команд приблизно одного рівня, тож нам цілком до снаги вирішити завдання виходу до елітного дивізіону світового хокею.

Офіційний сайт ПХЛ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 28 сентября 2024, 19:55 22

Житомиряне одержали уверенную победу