Павел Ксенз - игрок Карпат

«Александрия» не хотела отпускать футболиста, но в последний момент стороны все-таки договорились

Львівські «Карпати» уклали контракт терміном на чотири з половиною роки з талановитим хавбеком Павлом Ксьонзом (1987 року народження), останнім клубом якого була «Олександрія». Свою кар'єру Павло розпочав у київському «Динамо», згодом грав за ФК «Харків», ЦСКА (Київ), «Закарпаття» (Ужгород), маріупольський «Іллічівець». За юнацькі збірні України Павло провів 28 матчів і забив 10 голів. У «Карпатах» Ксьонз виступатиме під 7-им номером.

- Після того, як Володимир Шаран став головним тренером «Карпат», я привітав його з новим призначенням. Він спитав, чи не хочу я перейти в «Карпати». Я відповів Володимиру Богдановичу, що не проти, якщо він влагодить всі питання з президентом «Олександрії». Знаю, що домовлялися вони довго, не могли знайти компроміс. «Олександрія» не мала наміру мене відпускати. Але в останній момент ми про все домовилися і я підписав контракт з «Карпатами». Важливу участь в цьому процесі взяв мій агент Вадим Немешкало.

- Ти, здається, не вперше ідеш за тренером...
- Так і є. Уперше познайомився з Володимиром Богдановичем в «Закарпатті». Згодом він запросив мене в «Олександрію». Мені відомі вимоги тренера, я знаю його роботу. І мені приємно, що він хоче мене бачити в своїй команді.

- На яких позиціях ти грав у командах під керівництвом Володимира Шарана?
- На обох флангах, під нападником і на місці форварда. Ці чотири позиції мені добре знайомі.

- Чим є для тебе перехід в «Карпати»?
- Кроком вперед. «Карпати» - це команда з ім'ям, амбіціями, ставить перед собою серйозні завдання. Львів - прекрасне місто, а фанати «Карпат» одні з кращих в Україні, якщо взагалі не найкращі. Тому це справді крок вперед для мене.

- Чи мала значення для тебе оновлена клубна інфраструктура?
- Звичайно. Років 5 тому я був на старій базі «Карпат». Тепер усе так змінилося... База просто чудова - всі умови для відновлення гравців там є. Для футболіста це дуже важливо.

- У цьому міжсезонні «Карпати» придбали одразу кілька молодих нападників...
- Конкуренція нікому не заважає. Я прийшов добиватися місця в основі і я буду це робити. Старатимуся довести, що тренер та клуб не помилилися у своєму виборі.

- Чи знаєш ти когось з теперішніх гравців «зелено-білих»?
- Знаю Андрія Ткачука. Ми грали разом за збірну 1987 року народження. Також по збірній Сашка Гладкого знаю, а ще Вадима Болохана, з яким разом грали в «Закарпатті».

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 04:04 5

Одновременно промоутер заявил, что команда Фьюри не будет плакать

Комментарии