Энергия - Локомотив - 2:3 + ВИДЕО

Золотій інтризі бути!

Перемога харківського «Локомотива» у Львові з рахунком 3:2 зберегла інтригу у чемпіонаті Екстра-ліги. Золотій інтризі бути! Відрив «Енергії» від «Локомотива» тепер складає лише два очки.

У першому таймі гра господарям не вдалася зовсім. Одразу й не пригадаєш хоч і один по-справжньому створений гольовий момент у виконанні «Енергії». «Локомотив» хоч і зірок з неба не хапав, однак у першій половині гри переграв суперника і за грою, і за рахунком.

Перший тривожний дзвіночок біля воріт Лисенка пролунав уже на другій хвилині матчу. Сам на сам із кіпером господарів вивели Камека, утім, переграти досвідченого воротаря Дмитрові не вдалося. Надалі на майданчику була рівна гра з великою кількістю боротьби та браку. «Енергетики» якщо щось і намагалися зробити, то в атаці зовсім нічого не виходило. Натомість підопічні Євгена Ривкіна тривожили Владислава Лисенка дещо частіше. Старання харків'ян увінчалися успіхом у середині першого тайму. Воронін почергово «поклав» на паркет двох захисників «Енергії», і потужно пробив під стійку - 0:1.

«Енергія» у першому таймі відповіла двома напівмоментами. Спочатку Чепорнюк при виході «3 в 2» замість того, аби віддати передачу, пробив над воротами, а у наступному епізоді простріл Коваля, який міг стали гольовим, прочитав Литвиненко. Ще один реальний шанс зрівняти рахунок втратив Якунін. Сергій не влучив у ворота пробиваючи дабл-пенальті за шостий фол суперника. У цьому епізоді воротаря гостей Литвиненка замінив Іваняк. Загалом, це було усе, що створила «Енергія» у першому таймі.

«Локомотив» у створенні моментів аж ніяк не відставав, однак харків'ян підводила реалізація.

У другій половині матчу на майданчику було «гарячіше». Гра обох команд виправдала сподівання вболівальників. «Енергія» у своїх діях активізувалася і провела протилежний початок першого тайму. Особливо активною та корисною була четвірка Валерія Легчанова, в якій також грали Денис Овсянніков, Сергій Якунін та Максим Павленко.

«Енергетики» хоч і атакували, однак на початку другої 20-хвилинки пропустили вдруге. Олександр Сорокін надто складно пробив для Лисенка після розіграшу штрафного. Пропущений другий гол ще більше активізував дії господарів. Чи не перша атака господарів при рахунку 0:2 не на їхню користь завершилася результативно. Усе було розіграно як по нотах - Якунін-Павленко-Легчанов - 1:2.

Забивши у ворота суперника, команда Станіслава Гончаренка кинула в атаку великі сили. Як наслідок - оборона господарів давала інколи збої. У тому, що не забили Сорокін та Федорченко - велика заслуга Владислава Лисенка. Утім, Євген Іваняк, який на 27-ій хвилині матчу змінив у воротах Литвиненка, також заслужив на слова похвали. Він неодноразово виручав свою команду після стовідсоткових моментів «Енергії». А їх у другому таймі відверто не бракувало.

Коли не змогла «Енергія» реалізувати один із своїх моментів, «Локомотив» забив втретє. Удар Федорченка блокував Легчанов і саме рикошет від Валерія дещо дезорієнтував Лисенка - 1:3.

Рятувати матч «енергетики» прогнозовано пішли з п'ятим польовим гравцем, функції якого виконував Овсянніков. Один гол зусиллями Легчанова львів'яни таки відквитали, а на більше господарів у цій грі не вистачило. Та й часу на це уже не було.

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» - «Локомотив» - 2:3

Валерий Легчанов, 26, 39 - Максим Воронин, 9, Александр Сорокин, 25, Дмитрий Федорченко, 37
«Энергия»: Владислав Лысенко - Сергей Чепорнюк, Ильдар Макаев, Дмитрий Бондарь, Сергей Тригубец - Валерий Легчанов, Денис Овсянников, Максим Павленко, Сергей Якунин - Сергей Коваль, Степан Струк
«Локомотив»: Дмитрий Литвиненко (Евгений Иваняк, 27 - 39) - Сергей Журба, Александр Сорокин, Дмитрий Камеко, Дмитрий Сорокин - Дмитрий Федорченко, Виталий Киселев, Максим Воронин, Николай Белоцерковец - Евгений Клочко, Евгений Серый, Александр Кондратюк
Владислав Лысенко, 25. - Дмитрий Камеко, 13.

Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Олег Коваленко (Донецк)


Удары (в створ): 13 (5) - 17 (14)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 20:34 2

Именитый наставник может возглавить дортмундскую «Боруссию»

Комментарии